Et svært populært julemarked

Det var til tider trangt om plassen da «halve byen» tok turen da Barnas Stasjon hadde invitert til sitt tradisjonelle julemarked.

Av Ivar Eidsaa

-Vi er kjempegodt fornøyd, sier en glad Anne-Randi Hanssen, virksomhetsleder for Barnas Stasjon i Kristiansand.

Julemarkedet på Barnas Stasjon startet opp for noen få år siden. Flere av brukerne hadde gitt uttrykk for at det å skulle kunne gå på et julemarked ville vært alle tiders – om det ikke hadde vært at det rett og slett var for dyrt å skulle besøke et av de tradisjonelle julemarkedene.

-Så vi ville lage et julemarked hvor alle hadde råd til å gå. Dette budskapet har spredd seg, og flere som ikke er brukere ved Barnas Stasjon faktisk kommer. Det gleder oss stort, sier Anne-Randi Hanssen.

For på dette markedet kostet loddårene fem kroner og ikke 20, kaffen kunne man få til en svært rimelig penge, mat og kakene likeså. Så når en familie som åpenbart ikke har så mye å rutte med, har kjøpt to årer, og ender ut med å vinne den flotte dukketingen til lillejenta, blir det rett og slett litt rørende.

Julemarkedet til Barnas Stasjon er også en fin anledning for ulike avdelinger og aktivitetstilbud hos Blå Kors Kristiansand til å markedsføre seg.

Blå Kors-speideren var til stede med en flott salgsstand, det samme var Mjåvann Arbeidstreningssenter. Jentene på Blå Kreativitet har brukt høsten til å lage mange skjerf, luer, nisser og annen pynt, og Sammen på Sykkel fikk god avsetning på de produktene som de har klart å skaffe.

Inne på kjøkkenet var kjendiskokk Trond Moi i full gang med å steke lapper, denne gangen med laks og salat på toppen, lekkerbiskener av noen lapper som fikk ben å gå på.

Og nissen jobbet overtid. Alle barn fikk gave av nissen, og det var skikkelig populært.

Da klokka slo ett satte flere barn fra Barnas Stasjon i å synge sanger de hadde øvd på lenge. Reidar Fuglestad og Bente Worren hadde gjennom flere mandager øvd sammen med barna og det var virkelig rørende da «Skal vi være venner», «Snøen daler…» og «Elisabet og Elinborg» ble sunget. Hele denne seansen ble avsluttet med vakker sang av en ung mamma, «Make you feel my love».

-Vi hadde ikke klart å arrangere et julemarked som dette uten alle gode hjelpere og bidragsytere. En lang rekke Tidgivere har vært med. Econa, Foreningen for økonomer på Agder, stilte med 12-13 mann som bidrog som Tidgivere. I tillegg kommer de mange bedriftene som har gitt oss gaver og annet som vi har kunnet ha som premier og på gavebordene, sier Anne-Randi Hanssen.

[su_slider source=»media: 7259,7258,7257,7256,7255,7254,7253,7252″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]