‘- Gi en julegave til noen som trenger det

– Jeg er bare så glad på vegne av alle som nå kan få en pakke til jul, smiler Wenche Tønnessen. Et nært samarbeid med Sandens og Clarion Ernst Hotel innebærer at Tønnessen fra Blå Kors ferier, samt også Barnas Stasjon Kristiansand får julepakker å dele ut til de mange trenger det aller mest. Og for å markere det hele skikkelig, blir det konsert med Alejandro Fuentes kl. 19.00 i kveld.

Av Ivar Eidsaa

– Vi har pyntet treet. Så her har vi et ensomt juletre som søker gaver, sier Christine Omland, senterleder ved Sandens kjøpesenter i Kristiansand.

– Nå har alle som ønsker mulighet til å gi en gave til noen som ikke får så mange gaver til jul, sågar ikke får gaver i det hele tatt. Vi inviterer alle som ønsker det å kjøpe en gave, pakke den inn, merke gaven med hvem gaven passer til, kjønn og alder, og legge den under treet her hos oss. Alle gaver som kommer inn, blir gitt til mennesker til som virkelig trenger det, sier Omland.

Jul på Hovden

Hun forteller at Sandens samarbeider nært med Blå Kors ferier.

– Vi skal arrangere jul på Hovden og tar med oss 60 deltakere, personer og familier som ikke har vært på juleferie før, og som også har begrenset økonomi til å arrangere en julefest for seg og sine, forteller Wenche Tønnessen, fungerende virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

– Gavene tar vi med oss til fjells, og de blir delt ut på julaften til deltakerne som blir med på juleferien, forklarer hun.

Christine Omland streker under at alle som ønsker kan ta turen innom og legge en pakke eller to under juletreet.

– Det kan være et tøyplagg, en leke eller noe man har laget selv, sier hun.

Ensomt juletre hos Ernst Hotell

Noen meter lenger ned i Kvadraturen, har Clarion Ernst Hotell lagt opp til det samme.

– Vi har invitert alle gjester og besøkende, bedrifter, kommunale etater og privatpersoner om å skulle bidra overfor dem som trenger det mest til å legge julegaver under juletreet i resepsjonen. Gavene samler vi sammen og tar med oss til Blå Kors som skal dele disse til brukere av Barnas Stasjon. Ryktet har gått, og responsen er stor. Det er så fint at så mange ønsker å bidra slik at de som trenger det mest kan få en fin jul og mange gode juleminner, sier Stine Marthinsen, salgssjef ved Clarion Ernst Hotell.

Christine Omland, senterleder ved Sandens kjøpesenter i Kristiansand, Wenche Tønnessen fra Blå Kors ferier og Stine Marthinsen, salgssjef hos Clarion Ernst Hotell.

Sørlandssenteret og Avenyen

På Sørlandssenteret er Blå Kors Kristiansand representert med egen stand hvor man kan gi vintertøy og ullundertøy. I Avenyen samles det inn julegaver som deles ut når Barnas Stasjon arrangerer minJUL på julaften.

– Det er ingen selvfølge å skulle glede seg til jul. Vi er dypt takknemlige for de mange initiativ som er blitt tatt. Gavene som vi da kan gi videre, er med på å skape gode opplevelser. Ofte er det så lite som skal til for å glede. Alt blir så forsterket i julen, både på godt og vondt. Da er det spesielt viktig å kunne skape gode opplevelser for dem som trenger det, sier markedssjef i Blå Kors Kristiansand, Henning Reme.