‘- Gløggen smakte fortreffelig!

Gløggen gikk virkelig unna på standen til Vennesla Blå Kors-forening i forbindelse med Julegada i Vennesla.

Av Ivar Eidsaa

Julegada har blitt nettopp den folkefesten som handelsstanden, ideelle organisasjoner og frivillige aktører i Vennesla hadde håpet på. Da Julegada åpnet torsdag, var gågaten i Vennesla fylt med spennende salgsboder og utstillinger, og venndølene gikk mann av huse for å med seg tiltaket, nærmere 3.000 i tallet, skal vi tro arrangørene selv.

Lørdag ettermiddag var det også svært godt med folk i gatene, og mange stoppet opp ved standen til Vennesla Blå Kors-forening.

Driver godt

– Her går gløggen virkelig unna, smiler Bente Jakobsen som sammen med Astrid Gauslaa betjente Blå Kors-standen.

Og tilbakemeldingene fra de mange som stoppet opp for å få en kopp varm gløgg å varme seg på i det sure været, var entydig: – Gløggen smakte fortreffelig!

Kanskje ikke så rart at mange stoppet opp ved standen. Faktum er at Vennesla Blå Kors-forening driver godt. På tirsdagene inviteres det til strikkekafe på Blå Kors Stova som ligger i Vennesla, hvor det serveres kaffe og vafler, hvor det også blir en liten utlodning og en andakt, i en koselig og trivelig atmosføre. Hver fredag er det møter som er åpne for alle, også disse godt besøkt.

Kaster godt av seg

Utad er man kanskje mest kjent for basarene, en på våren og en på høsten. Vårbasaren arrangeres på Blå Kors Stova. Høstbasaren er så godt besøkt at denne legges til Venneslahallen slik at alle som ønsker det skal få mulighet til å besøke basaren.

Høstbasaren kaster godt av seg, rundt en 150.000 kroner til sammen. Pengene deles broderlig, hvor Blå Kors-speideren i Vennesla får en god slump, mens resten går med til å drive arbeidet som foreningen har gående.

I juleboden til Vennesla Blå Kors-forening kan man få kjøpt en lang rekke produkter som er blitt laget på strikkafeen gjennom året, til både pynt og nytte. Og selvsagt aldri en slik bod uten en loddbok med gode gevinster, hvor inntektene fra dette går til speideren og foreningsarbeidet.

Populære brød

Oppfinnsomheten er god, som da Astrid Gauslaa i går, fredag, hadde med seg et lass med steinsovnsbakte brød som hun hadde laget selv.

– Det gikk ikke så lang tid før det var helt tomt, smiler Astrid Gauslaa.

Vennesla Blå Kors-forening betjener standen til og med i morgen, søndag. Fra og med mandag, er det personell fra Blå Kors Kristiansand som betjener standen.

[su_slider source=»media: 7362,7361,7364,7363″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]