En nydelig start på en ny Blå Torsdag-sesong

Med lett, sildrende regn i luften, våt snø i gatene og februarkveldens vintermørke var rammen satt for en ny Blå Torsdag-sesong med spennende artister. Storsalen var fylt til randen og publikum ventet i spenning på kveldens hovedaktør – Tønes.

Tønes åpnet med låten «Sigfrida og Johanne», om to søstre som bare var – søstre, og med dette så var retningen for konserten lagt. Låtene og underfundighetene kom som perler på en snor og sjelden har det vært bedre stemning i salen under en Blå Torsdag-konsert.

Frank Tønnessen, Tønes, har en lun fremtoning, noe som kommer tydelig frem i låtene. Spekteret i låtene er bredt og vi opplevde at han behersker både det humoristiske og nærmest banale til det mer melankolske og lavmælte. I tillegg byr han veldig på seg selv mellom sangene og vi fikk blant annet høre om en revyturne på Sørvestlandet, betraktninger om hans irriterende armbåndsur og frykten for at noen skulle gå sinte hjem fra konserten. Alt i alt en meget interessant kveld.

Publikum storkoste seg og fikk anledning til å komme med spontane ønskelåter fra salen. Engasjementet var stort og det kom mange forslag. Tønes gjorde sitt beste for å tilfredsstille fansen og fremførte låt etter låt. For første gang i Blå Torsdags historie ble det fremført tre låter i ekstranummeret. Tønes var virkelig i form.

Etter konserten tok han seg god tid til å møte fansen og det var bare gode tilbakemeldingene fra de fremmøtte. Folk hadde kommet helt fra Stavanger for å høre Tønes’ første konsert i 2019. Det var tydelig at mange kjente godt til Tønes fra før og flere hevdet at fremførelsen av låtene på konserten var i bedre versjoner enn det vi hører på albumene. Blant kveldens største fans var nok de to unge mennene som hadde skrevet «Tønes» i store bokstaver med sprittusj på sine hvite gensere.

Tønes holder for tiden på med nytt materiale og vi gleder oss til å høre mer fra fyren med den flotte dialekten.