Gir 1.000 overnattingsdøgn: Camping Sørlandet bidrar 5. året på rad

– Et fantastisk samarbeid som gjør at vi også i år kan gi et ferietilbud til mange takknemlige barnefamilier, sier Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

Av Ivar Eidsaa

Gladnyheten var stor for Synnøve Roland og resten av teamet som utgjør Blå Kors ferier. Nylig har 12 camping- og feriesentre i Camping Sørlandet takket ja til å videreføre samarbeidet også i 2019.

– Et helt fantastisk engasjement, vi er så glade for at de ønsker å være med i år også, 5. året på rad, sier en opprømt Synnøve Roland.

Gir 1.000 overnattingsdøgn

– Dette samarbeidet innebærer at camping- og feriesentrene gir 1.000 overnattingsdøgn til Blå Kors ferier. Det betyr at Blå Kors ferier til sommeren kan sende et betydelig antall personer som virkelig trenger det til et ferieopphold midt i ferieidyllen på Sørlandet, sier Lloyd Tryland, daglig leder for Camping Sørlandet, som er navnet på konstellasjonen hvor de aktuelle camping- og feriesentrene er med.

Hamre Familiecamping startet opp

Det var Erik Moen, daglig leder ved Hamre Familiecamping i Kristiansand, som sammen med Lloyd Tryland, leder av Camping Sørlandet, tok initiativ til prosjektet hvor mange Feriesentre og campingplasser er gått sammen om å gi gratis overnattingsdøgn til Blå Kors ferier, og som fikk prosjektnavnet «Hjerterom». Erik Moen tok i starten kontakt med Blå Kors ferier og spurte hvordan det var mulig å bidra for å hjelpe dem som trengte det mest: Familier med dårlig råd, mennesker i behandling, eller andre som trengte et ferieopphold, men som ikke hadde mulighet til selv å ta seg og sine med på en ferie. Det hele utviklet seg raskt. Moen og Tryland lanserte ideen for flere av sine kolleger. Alle sa ja.

Takker på det varmeste

– Midt i den mest innbringende perioden i løpet av hele året, hvor mange av dem legger grunnlaget som gjør at de kan leve greit gjennom vinteren, gir de altså bort så mange overnattingsdøgn. Da snakker vi om å være engasjert. På vegne av de mange som nå får en anledning til å få et ferieopphold, vil vi takke på det varmeste, sier Roland.

– Dette blir gjort fordi Feriesentrene og campingplassene ønsker å bidra inn mot dem som trenger det mest, sier Roland.

Gratis ferie

– Familiene tilbys en gratis ferie på sine egne premisser, slik at barna kan komme hjem og fortelle at de også har vært på ferie, sier hun.

– Den viljen til å bidra som camping- og feriesentrene i Camping Sørlandet er gått sammen om er svært forbilledlig, og har ved flere anledninger inspirert andre til å gjøre det samme, sier Synnøve Roland.

NHO Reiseliv

Nå håper Lloyd Tryland at også andre camping- og feriesentre i Norge kan gjøre det samme som Camping Sørlandet.

– Vi har landet en avtale med NHO Reiseliv sentralt, hvor Synnøve Roland og jeg deltar under årets campingkonferanse i mars. Dette er det største bransjetreffet i Norge, hvor samtlige medlemmer deltar. Her har vi fått muligheten til å presentere samarbeidet som er blitt inngått på Sørlandet, hvor vi vil benytte muligheten for hele camping-Norge til å hive seg på et samarbeid med Blå Kors ferier, sier Lloyd Tryland.

 

12 camping- og feriesentre har gått sammen om å gi 1.000 overnattingsdøgn til Blå Kors ferier, her et knippe av dem som var med under en samling nylig: Foran fra venstre: Olav Neset fra Neset Camping, Karen Lerpold fra Risør Resort, Rolf Kenneth fra Rognstranda Camping, og Ole Johan Stensvand fra Moysand Familiecamping og styreleder Camping Sørlandet. Bak fra venstre; Synnøve fra Blå Kors ferier, Lloyd Tryland, daglig leder Camping Sørlandet, Espen Sjølund fra Tingsaker Camping og Tor Borgar Kvås fra Skottevik Feriesenter.