Godt trøkk og fint engasjement

Det ble et herlig trøkk med et fint engasjement da Rejoice, Blå Kors Kristiansands eget kor, og Kine Therese Ludvigsen Fossheim fredag hadde invitert til Blå Gospel-konsert.

Av Ivar Eidsaa

Kine Ludvigsen Fossheim dokumenterte til fulle hvorfor hun i dag fremstår som en av våre aller beste sangere. Med stor stemmeprakt var det så vi fikk gåsehud da hun tolket «Joy to the World» og «Don`t Cry».

Kine kan se tilbake på en lang karriere. I 1991, ni år gammel, gav hun ut sitt første album, en kassett med sanger som «Lengter hjem», «Jeg er meg» og «Alle kan dele».

– Du har vært et musikalsk forbilde for meg i mange år. Det at vi nå står på samme scene sammen, er derfor noe helt spesielt, fremholdt Chatrine Hovland, dirigent i gospelkoret Rejoice.

Året etter, i 1992, gav Kine ut singelen «Sarajevo» for Lillehammer Olympic Aid. De to albumene gjorde henne til en av landets største barnestjerner på 1990-tallet, noe fem albumutgivelser bidrog til.

Senere ble det Oslo Gospel Choir og Gospel Explotion. Hun har også vært med i husbandet til Allsang på grensen i flere år.

Etter flere år i Los Angeles hvor hun jobbet i et låtskriverteam, er hennes musikalske uttrykk i dag som urban pop-gospel å regne.

Det å oppleve henne live ble noe helt spesielt. Kine Ludvigsen Fossheim synger med et herlig engasjement, og med stor formidlingsevne. Blå Gospel-konserten hos Blå Kors Kristiansand ble derfor spesielt minneverdig.

Også Rejoice fremstår på en flott måte. Koret har tatt flotte musikalske steg og sangene spenner vidt, fra de litt mer stille balladene, til gospeltoner og tekster med solid trøkk.

Et høydepunkt under konserten kom da Kine og Chatrine sang duett på «Never Alone», denne høydaren av en gospellåt som er skrevet av Edward Hawkins.

Rejoice har mange flotte sangere. Helen Seljehaug er en av dem. Hennes tolkning av «Before the Sea», en sterk tekst om menneskets søken etter sjelefred, og hvor denne er å finne.

[av_horizontal_gallery ids=’8187,8188,8189,8190,8191,8192,8193,8194,8195,8196,8197,8198,8199,8200,8201,8202,8203,8204′ height=’25’ size=’large’ links=» lightbox_text=» link_dest=» gap=’large’ active=’enlarge’ initial=» control_layout=’av-control-default’ id=»]