Lillians siste basar

– Jeg er godt fornøyd, det ble en fin kveld, sier Lillian Kirkhus stille. Helt siden hun var en liten jente har hun vært med og arrangert vårutlodningen i regi av Blå Kors Kvinneforening. Fredagens utlodning er den siste for kvinnen som nå er blitt mange og åtti år.

Av Ivar Eidsaa

Vårutlodningen har vært en årviss tradisjon i Blå Kors i mange, mange tiår. Den ble arrangert første gang under krigen, for å avhjelpe nøden som preget mange liv og familier. Kvinneforeningen ønsket å gjøre en forskjell og satte i gang.

Vært med i en mannsalder

Lillian Kirkhus var med allerede da hun var en liten jente. Helt frem til hun var 12 år, var hun aktivt med, så sitt ansvar, og ville bidra. Da hun var 12, reiste familien til Afrika. Faren var misjonær. Vel hjemme igjen i en alder av 21, ble hun atter aktivt med, og har vært det siden, med andre ord i mer enn en mannsalder.

Årets vårutlodning ble den siste. Kvinneforeningens 11 medlemmer med Lillian Kirkhus som primus motor ønsker nå å overlate stafettpinnen videre til andre.

Hun formelig strålte

Da fredagens vårutlodning gikk mot slutten, formelig strålte Lillian. Gang på gang ble det gjennomført åresalg, med spennende trekning som avslutning. De fremmøtte bidrog så det holdt. På forhånd var det blitt solgt godt med loddbøker, faktisk uvanlig mange.

Hellemyr Barnekor bidrog med flott sang. Blå Kors sitt eget gospelkor, Rejoice, også. Trond Gundersen holdt en tankevekkende andakt, slik det skal være på en Blå Kors-basar. På bordene bugnet det av smørbrød og kaker. Alt bakt og smurt på dugnad, også det slik det pleier å være når Blå Kors-familien i Kristiansand inviterer til fest.

Nesten 100.000

Da hadde Øyvind Jacobsen og Leif Johannessen fått talt opp det som var kommet inn, stoppet kalkulatoren på nesten 100.000 kroner totalt!

– Pengene skal gå til arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, om det er Barnas Stasjon, ettervernarbeidet eller andre virksomheter som drives her på huset, forteller Lillian Kirkhus.

– Det har vært gode år. Det som har vært motivasjonen, har vært det jeg vil kalle Blå Kors-saken, med å gi omsorg til dem som trenger det, og å legge til rette for et godt åndelig fellesskap som vi alle trenger å være en del av, sier Lillian Kirkhus som nå takker for seg.

[av_horizontal_gallery ids=’8158,8159,8160,8161,8162,8163,8164,8165,8166,8167,8168,8169,8170,8171,8172,8173′ height=’25’ size=’large’ links=» lightbox_text=» link_dest=» gap=’large’ active=’enlarge’ initial=» control_layout=’av-control-default’ id=»]