BlåMarked vokser – mange ønsker å bidra

– Vi blir møtt på en fantastisk måte når vi er rundt. Stadig flere ønsker å bidra og resultatet er at BlåMarked som i år arrangeres 4. mai, vokser.

Av Ivar Eidsaa

Det er travle dager for Trond Furseth som har ansvar for samarbeidspartnerne i forbindelse med BlåMarked. Helt siden i januar har han vært i løpende kontakt med gamle og eksisterende samarbeidspartnere, samtidig som han har besøkt et betydelig antall nye. Holdningen er den samme stort sett overalt; en varm imøtekommenhet hvor mange ønsker å skulle bidra.

– De aller fleste har fått med seg litt av det arbeidet som Blå Kors gjør i Kristiansand. Når jeg er rundt, gir de fleste uttrykk for at her ønsker de å bidra, forteller han.

Overskuddet går til aktivitet

Noen bidrar med en ren pengegave. Atter andre finner frem produkter og utstyr som kan selges i bodene, til auksjonen som også i år blir en sentral del av markedet, til fiskedammen og til lotteriet, mens atter andre bidrar med mat og drikke som serveres under markedet.

Overskuddet fra Blå Marked går til ulike aktiviteter Blå Kors Kristiansand tilbyr ulike målgrupper i sårbare livsstiuasjoner.

– Alt som blir samlet inn går uavkortet til å drive aktivitet. Det gjør at vi kan hjelpe enda flere, sier Furseth.

Stor kleskolleksjon

Det sier sitt om oppslutningen at Brandsdal of Norway har gitt hele utstillingskolleksjonen til BlåMarked.

– Vi har fått en betydelig mengde tøy, sier Furseth.

– Det gjør at vi kan selge flott og topp moderne klær for barn, unge og voksne i stort sett alle klesstørrelser, for en svært rimelig penge, legger han til.

BlåMarked åpner kl. 10.00. Blå Kors åpner opp alle virksomhetene sine i Posebyen og tilbyr en rekke av aktiviteter og produkter til svært lave priser, hvorav auksjonen er markedets høydepunkt.

En uvirkelig og flott mottakelse

– Det har vært en helt uvirkelig og flott mottakelse. De fleste kjenner Blå Kors. Flere har vært med tidligere og det er artig at det også i år blir med flere nye, sier Furseth.

For å lande et så stort arrangement som BlåMarked har utviklet seg til å bli, har Furseth med seg mange medarbeidere som bidrar på ulikt vis.

– Vi er et team på 10-12 personer som aktivt er med. På selve markedsdagen den 4. mai, er det rundt en 80 tidgivere som bidrar på ulike områder, sier Furseth.

– Vi ønsker varmt å takke alle som på ulikt vis har bidratt, ikke minst alle som har jobbet for å få loddbøkene i forkant. Jeg kan ikke huske en basar hvor det er gått så greit med nettopp dette, sier Trond Furseth.

Trond Furseth forteller at mange bedrifter og butikker bidrar på en flott måte.