Stor stemning

Høy allsangfaktor og mane flotte musikalske øyeblikk da Blå Kors Kristiansand hadde invitert til Holy Jam Session hos Betania Kristiansand fredag.

Av Ivar Eidsaa

Konseptet Holy Jam Session skiller seg fra en tradisjonell konsert ved at flere sangere, musikere, og ikke minst publikum deltar aktivt.

– Noe av hensikten med en musikalsk sammenkomst som dette, er at mange ulike sangere, kor, artister og publikum er med på å gjøre konserten til det den til syvende og sist blir, forteller Tom Jarle Istad Kristiansen.

Den første Holy Jam-konserten ble gjennomført i fjor vår. Det slo godt an, og det ble gjennomført en ny på høstparten. Da hadde jungeltelegrafen gått, og salen var over halvfull. I går var det kommet langt flere, og stemningen og engasjementet stod formelig i taket.

– Det er blitt gjennomført flere Blå Gospel-konserter, med brakende suksess, humrer Tom Jarle Istad Kristiansen.

– Så har vi diskutert om det kunne være andre konsepter å gjennomføre i tillegg, noe byen ikke har fra før. I samarbeid med Blå Kors Kristiansand landet vi på at vi ønsket å invitere til en Jam Session. Fra en forsiktig start, har det hele bare vokst. Du ser nå, lokalet begynner å fylles, sier han.

Et eget husband med flotte musikere ble stablet på bena, bestående av Rune Mørland på trommer, Simen Daniel Børven på bass, Torbjørn Alfsen på gitar, Johnny Gjerseth på saksofon og René Jensen på hammondorgel. Ulike sangere blir invitert til å åpne konserten. I går var det sangere fra Norwegian Gospel Singers, ikke minst den unge sangerinnen, Oline Meland, samt Charlie Blackwater.

– Vi deler også ut lapper til publikum, hvor publikum kan komme med ønsker til sanger de enten ønsker å synge selv, eller som en av sangerne som er med kan fremføre. Dette har vist seg å slå godt an, så populært var dette, at da vi arrangerte forrige Session, var det så mange forslag at vi ikke kom gjennom bunken engang, forteller Istad Kristiansen.

Stemningen ble satt fra første akkord, og toppet seg da Oline Meland entrer scenen, en ung sangerinne med en unik stemme.

– Vi ønsket å invitere henne fordi hun har en veldig bra stemme, har god stemmekontroll og hun klarer å formidle noe gjennom det hun gjør, som er sjelden, sier Istad Kristiansen, noe Oline Meland til fulle dokumenterte, da hun imponerte kraftig.

– Dette har jeg gledet meg til. Vi vet jo ikke på forhånd hvordan konserten vil utarte seg. Her blir veien til mens vi går den, sa Istad Kristiansen da konserten var i gang.

Kjell Arild Bjørndal ble også invitert opp på scenen og fremførte blant annet «En gamal drøm» av Bjørn Eidsvåg og en herlig låt skrevet av Aage Samuelsen.

Det blir alltid noe spesielt når Charlie Blackwater er med. Fredag fremførte han «Jesus det eneste, herligste, reneste», «Syng halleluja til vår Gud» og «Pie Jesu», så tandert og så vakkert.

Det ble etter hvert mange høydepunkter. Et av dem da Arve Bjerke fra Blå Kors Kristiansand fremførte «Georgia», når Solfrid fremførte en Bjørn Eidsvåg-låt, som når Tom Magnussen sang «Det finns intet her i verden som det å være frelst», som når Tom fremførte «Et menneske jeg er».

Da konserten gikk mot slutten, fremførte Kristine Akselsen, aktuell med sin siste plate «Hymns and spirituals», «Precious Lord».

Elin Knutsen fra Norwegian Gospel Singers avsluttet konserten med å synge Michael W. Smiths «Above all».

– Vi kommer til å fortsette, og vil invitere til en ny Holy Jam Session til høsten, og på Kristiansand Feriesenter allerede lørdag 26. juli, sier Tom Jarle Istad Kristiansen, som berømmer Blå Kors Kristiansand for å ta et slikt musikalsk initiativ.

– Dette er et konsept som tydeligvis går rett hjem hos mange, et rusfritt alternativ med mye god musikk og godt fellesskap, avslutter han.

[av_horizontal_gallery ids=’8306,8285,8288,8286,8308,8287,8311,8303,8302,8301,8307,8305,8304,8292,8291,8290,8289,8313,8312,8310,8309,8295,8294,8293,8314,8300,8299,8298,8297,8296,8315′ height=’25’ size=’large’ links=’active’ lightbox_text=’caption’ link_dest=» gap=’large’ active=’enlarge’ initial=» control_layout=’av-control-default’ id=»]