Gjør at enda flere kan få en ferie

– Å se gleden hos dem som har fått et ferieopphold, er rett og slett rørende, sterkt og godt. Det sier Wenche Tønnessen etter at 40 store og små nylig fikk noen uforglemmelige feriedager på Kristiansand Feriesenter i regi av Blå Kors ferier.

Av Ivar Eidsaa

Kristiansand Feriesenter er en av campingplassene som gjennom Hjerterom er med og gir gratis overnattingsdøgn til dem som av ulike årsaker sjelden eller aldri får mulighet til å dra på en ferie for seg og sine.

– I tillegg til det Kristiansand Feriesenter bidrar med gjennom Hjerterom, ønsket ledelsen å gi enda flere muligheten til å få et ferieopphold. En slik ferie hvor Blå Kors ferier stiller med flere Tidgivere (les: frivillige) er nå nettopp blitt gjennomført. 40 barn og voksne var med, og det ble noen uforglemmelige dager. Deltakerne er hjemmehørende på Østlandet, i Bergen, i Trondheim og Stavanger, sier Tønnessen.

Innholdsrike dager

Det ble noen travle og innholdsrike dager. De som var med kunne reise hjem med kofferten full av gode ferieminner.

– Vi la opp til mange fellesaktiviteter, og det er fint å se at barna så lett og så fort finner nye ferievenner. Sånn sett ble det noen uforglemmelige feriedager, sier Tønnessen.

En tur til Dyreparken hører jo med. Ettersom deltakerne kom utenbys fra, ble det også gjennomført en byvandring i Kristiansand, med Fiskebrygga, Tresse, Bystranda og Markens som naturlige stoppesteder.

Mye aktivitet i løpet av ferieoppholdet. Illustrasjonsfoto.

Krabbefiske

Ferietid er for mange også badetid. Selv om termometeret ikke viste mer enn 16 grader i sjøen, stoppet ikke det barn og voksne fra å bade.

– Temperaturen var ingen hindring. I sjøen skulle man, rett til havs, smiler Tønnessen som selv var med på ferieoppholdet som strakte seg over fire dager.

Krabbefisking og ikke minst krabbefiskekonkurranse hører også med, og med ustrakt konkurranseinstinkt hos mange av barna.

– En god sørlandsferie skal inneholde bading, krabbefisking og isspising, og slik ble det også denne gangen, sier Tønnessen.

Grilling, bingo og kveldskino med popcorn til alle ble det også plass og tid til.

Mye gøy å holde på med. Illustrasjonsfoto.

Mange ferieuker

– Disse feriedagene kommer i tillegg til de overnattingsdøgnene som Kristiansand Feriesenter gir gjennom Hjerterom, og betyr at vi har kunnet gi et godt ferietilbud til flere enn det vi så for oss før feriesesongen tok til, sier Wenche Tønnessen.

En rekke ferieopphold står nå for døren. På Hovden gjennomføres det ferieuker denne og neste uke (uke 27). I Horten gjennomføres det ferieuker i uke 28 og 29 og på Birkeland blir det gjennomført ferieuker i uke 26 og 31.