En spesiell takk til Blå Kors ferier og Blå Kors Kristiansand

Janka Holstad, divisjonsdirektør, divisjon behandling hedret så vel Blå Kors ferier som Blå Kors-arbeidet i Kristiansand, under sommerfesten på Kristiansand Feriesenter.

Av Ivar Eidsaa

– Når man jobber på hovedkontoret, må man av og til ut for å hente energi, og det får jeg skikkelig mye av når jeg besøker Blå Kors Kristiansand, fremholdt Janka Holstad, divisjonsdirektør, divisjon behandling i Blå Kors Norge, i sin hilsen under sommerfesten.

– Tusen takk, Arvid, for det du skaper, for det fellesskapet du bidrar til, og fordi du alltid inkluderer meg og min divisjon, slik at vi alle opplever at vi er på lag.

– Ingen tjenester er bedre enn de ansatte som er med i tjenesten, sa Holstad, og bad Bianca Nilsen i Blå Kors ferier om å komme frem.

– Jeg blir så stolt

– En pappa jeg kjenner som heter Terje, har to sønner på syv og ni år. Han traff jeg da jeg var behandler. Han er i dag rusfri. Han traff ektefellen sin mens han var i behandling. Så ble kona syk, og guttene opplevde å miste sin mor da de var seks og åtte år, fortalte hun.

– Blå Kors ferier tok i mot Terje og guttene under ferieoppholdet på Hovden sist jul. Jeg blir så stolt over å høre fra Terje og guttene med så mye kjærlighet, kunnskap og kraft som de ble møtt med fra alle dere i Blå Kors ferier. Jeg bøyer meg så i respekt over det arbeidet dere gjør.

– Dette er å møte mennesker

– Så handler det om to små gutter som kommer med sin sorg åtte uker etter at mor er død, og en far som er like sorgfull. Så klarer ansatte og Tidgivere å løfte en hel familie, lære dem seremonier, lærer dem å tenne lys, lære dem å sette språk på sorgen, midt i en høytid som alltid er vanskelig uansett hvilket utgangspunkt man har. Dette er å møte mennesker. Dette er å sette enkeltmennesker i sentrum. Dette handler om å forebygge og ruste opp barn til et ordentlig voksenliv.

– Kjære, Bianca og alle i Blå Kors ferier: Jeg har en hilsen fra Terje og guttene som gleder vettet av seg til å komme på sommerferie og se dere igjen.

– Dere løfter enkeltmennesker

– Kjære, Arvid, dette står du bak. Det er lederen som går i front, og som sørger for å være et godt forbilde, og som løfter opp enkeltansatte og Tidgivere til å ville bidra. På vegne av meg selv og hovedkontoret i Blå Kors, ønsker jeg dere god sommer, til Arvid og til alle i Blå Kors ferier som løfter enkeltmennesker over hele landet, sa Holstad, og overrakte Bianca Nilsen og Arvid Solheim, hver sin flotte blomsterbukett.

– På vegne av meg selv og hovedkontoret i Blå Kors, ønsker jeg dere god sommer, til Arvid og til alle i Blå Kors ferier som løfter enkeltmennesker over hele landet, sa Janka Holstad.
Arvid Solheim, Janka Holstad og Bianca Nilsen.