‘- Samarbeidet er bare så verdifullt

– Samarbeidet vi har med Camping Sørlandet og «Hjerterom» er bare så verdifullt, og har bidratt til at vi har kunnet gi en ferie til rekordmange familier på camping- og feriesentrene som er med i samarbeidet. Det sier Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

Av Ivar Eidsaa

Det var for fem år siden at Erik Moen ved Hamre Familiecamping i Kristiansand ønsket å gjøre en innsats for de mange familiene som aldri har råd til å reise på ferie. 12 campingplasser hadde allerede inngått et samarbeid gjennom Camping Sørlandet om innkjøp og for å kunne tilby en enda bedre kvalitet til gjestene.

Har økt kraftig

Hamre foreslo at disse også kunne gi gratis overnattingsdøgn til familier som trengte det mest. Som sagt, så gjort, «Hjerterom» så dagens lys, og det ble innledet et tett samarbeid med Blå Kors ferier som har all dialog og kontakt med gjestene i forkant.

Slik ble det, og siden har det bare økt på. Det som begynte med noen hundre overnattingsdøgn, økte til over tusen. Siden har det bare fortsatt å øke på, ikke minst fordi det også ble innledet et samarbeid med NHO Reiseliv. Etter at Camping Sørlandet og Blå Kors ferier ble invitert til å informere om arbeidet under NHO Reiseliv sin konferanse i vår, valgte mange av medlemsbedriftene å bli aktive bidragsytere. Disse er spredd over hele landet.

Over 4.000 overnattingsdøgn

– Denne sommeren har vi hatt hele 4.000 overnattingsdøgn som vi kunne formidle, sier Roland.

Hun takker varmt for hva camping- og feriesentrene har bidratt til gjennom «Hjerterom».

– Denne sommeren har vi kunnet gi 212 personer gratis overnatting på disse 25 campingplassene og feriesentrene som er med og bidrar. Det varmer å se hvor mye det betyr for familiene å kunne få dette tilbudet, tilbakemeldingene er fantastiske. Tusen takk til alle som bidrar, sier Roland takknemlig.

– Denne sommeren har vi kunnet gi 212 personer gratis overnatting på disse 25 campingplassene og feriesentrene som er med og bidrar. Det varmer å se hvor mye det betyr for familiene å kunne få dette tilbudet, tilbakemeldingene er fantastiske, sier Synnøve Roland