Nye aktiviteter i Vision Aktivitetspark

Vision Aktivitetspark med nye tilbud: «Etter skoletid» og «Familiefrokost»

Et tilbud for barn i 3.-7. klasse etter skoletid, og en familiefrokost på lørdagene for å gi et tilbud til småbarnsfamiliene; Vision Aktivitetspark utvider i disse dager med to nye aktiviteter som flere har etterspurt.

Tekst: Ivar Eidsaa, Foto: Jørund F. Pedersen

– «Etter skoletid» er et tilbud for barn i 3.-7. klasse, hvor de kan komme til oss etter endt skoledag og være med i organiserte og egenstyrte aktiviteter i skatehallen og parkourhallen. Fokuset blir et godt sosialt fellesskap i trygge og gode rammer, forteller Andreas Widerøe, virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark som drives av Blå Kors Kristiansand.

«Etter skoletid»

– Dette er et tilbud vi gir i ukedagene, fra mandag til fredag. Barna kan være hos oss etter at skolen slutter og frem til kl. 16.00. Vi serverer lunch hver dag og av til også en varmrett. Det vil være et sted å komme for dem som er litt for store for en vanlig SFO, og for dem som vil være sammen med om en hyggelig aktivitet hvor alternativet kanskje hadde vært å reise hjem til tomt hus frem til foreldrene kommer hjem etter jobb, sier Widerøe.
– Vi har i starten kapasitet til å ta imot opp mot en 50 barn, og vil nok utvide litt hvis pågangen blir stor. Vi stiller med et godt team med voksne hver dag, antall avhenger av hvor mange barn som melder seg på, sier Widerøe.

Et aktivitetsbasert tilbud

– Er dette en SFO?
– Det er en slags SFO, men ikke i regi av skole eller kommune, men et tilbud som vi gir for dem som ønsker et godt alternativ etter skolen i trygge rammer med fokus på mestring. Det skiller seg fra en vanlig SFO, med at dette er et mer aktivitetsbasert tilbud. SFO er gjerne mer for de litt yngre barna. Dette er et tilbud for dem som er litt eldre, men som fortsatt går på barneskolen, og som synes en vanlig SFO kan være litt kjedelig, men som ønsker et tilbud med litt mer fatt og futt i, sier Widerøe.
Prisen for en fulltidsplass fem dager i uken skoleåret igjennom, er 2.000 kroner måneden.
– Vi legger oss på en sosial profil som gjør tilbudet aktuelt og tilgjengelig for flere, sier Widerøe. Han opplyser at interesserte kan ta kontakt på vision@blakors.dev.dekodes.no.

«Familiefrokost»

«Familiefrokost» er et tilbud til mor og far og de aller yngste barna.
– Da kan småbarnsfamiliene komme og være sammen med oss i hallen fra 10-12, hvor vi spiser frokost sammen og har det hyggelig og sosialt. Så kan barn og foreldre ut og leke seg litt i hallen i fred og ro, forklarer Andreas Widerøe.
– Vi vet at det finnes et slikt tilbud i Oslo, og det har blitt svært populært. Mange småbarnsforeldre er jo ofte litt tidlig i gang om morgenen. Da kan det være fint å gjøre noe artig sammen litt tidlig på formiddagen, legger han til.

Begge tilbudene startet opp etter høstferien. Beskyttelsesutstyr og brett kan lånes gratis.