Vision med nye tilbud: Etter skoletid og Familiefrokost

– Blå Kors er en organisasjon vi heier veldig på. Gratulerer med nok et flott tilbud. Det fremholdt Barne- og likestillingsminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, da han lørdag offisielt åpnet to nye og etterlengtede tilbud i Vision Aktivitetspark i Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

– Endelig. Dette har vi gledet oss lenge til, sier Andreas Widerøe, virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark som drives av Blå Kors Kristiansand.

– Etter høstferien starter vi opp et helt nytt tilbud for barn i 3.-7. klasse. Tilbudet har vi kalt «Etter skoletid», hvor de kan komme til oss etter endt skoledag og være med i organiserte og egenstyrte aktiviteter i skatehallen og parkourhallen. Fokuset blir et godt sosialt fellesskap i trygge og gode rammer, forteller Andreas Widerøe.

– Dette er et tilbud vi gir i ukedagene, fra mandag til fredag. Barna kan være hos oss etter at skolen slutter og frem til kl. 16.00. Dette vil være et sted å komme for dem som er litt for store for en vanlig SFO, og for dem som vil være sammen med om en hyggelig aktivitet hvor alternativet kanskje hadde vært å reise hjem til tomt hus frem til foreldrene kommer hjem etter jobb, sier Widerøe.

Vision Aktivitetspark har i starten kapasitet til å ta imot opp mot en 50 barn, og vil nok utvide litt hvis pågangen blir stor. Vision stiller med et godt team voksne hver dag, antallet avhenger av hvor mange barn som melder seg på.

– Noe av det beste som skjer til glede for lokalsamfunnene, skjer i regi av frivillige organisasjoner, hvor vi heier på hverandre, tar vare på hverandre og som kan løfte hver enkelt som er med, fremholdt Ropstad.

– Etter høstferien starter vi opp et helt nytt tilbud for barn i 3.-7. klasse. Tilbudet har vi kalt «Etter skoletid», hvor de kan komme til oss etter endt skoledag og være med i organiserte og egenstyrte aktiviteter i skatehallen og parkourhallen, forteller Andreas Widerøe.

Et aktivitetsbasert tilbud

Andreas Widerøe forteller «Etter skoletid» er en slags SFO, men ikke i regi av skole eller kommune, men et tilbud for dem som ønsker et godt alternativ etter skolen i trygge rammer med fokus på mestring. «Etter skoletid» skiller seg fra en vanlig SFO, med at dette er et mer aktivitetsbasert tilbud. SFO er gjerne mer for de litt yngre barna.

– Dette er et tilbud for dem som er litt eldre, men som fortsatt går på barneskolen, og som synes en vanlig SFO kan være litt kjedelig, men som ønsker et tilbud med litt mer fatt og futt i, sier Widerøe.

Prisen for en fulltidsplass fem dager i uken skoleåret igjennom, er 2.000 kroner måneden.

– Vi legger oss på en sosial profil som gjør tilbudet aktuelt og tilgjengelig for flere, sier Widerøe. Han opplyser at interesserte kan ta kontakt på vision@blakors.dev.dekodes.no.

Andreas Widerøe og markedssjef i Blå Kors Kristiansand, Henning Reme, informerer barne- og likestillingsminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad om Vision Aktivitetspark.

Familiefrokost

«Familiefrokost» er et tilbud til mor og far og de aller yngste barna.

– Da kan småbarnsfamiliene komme og være sammen med oss i hallen fra 10-12, hvor vi spiser frokost sammen og har det hyggelig og sosialt. Så kan barn og foreldre ut og leke seg litt i hallen i fred og ro, forklarer Andreas Widerøe.

– Vi vet at det finnes et slikt tilbud i Oslo, og det har blitt svært populært. Mange småbarnsforeldre er jo ofte litt tidlig i gang om morgenen. Da kan det være fint å gjøre noe artig sammen litt tidlig på formiddagen, legger han til.

Begge tilbudene starter opp etter høstferien. Beskyttelsesutstyr og brett kan lånes gratis.

– Gratulerer med flotte tilbud som nå starter opp, sa Kjell Ingolf Ropstad.
Kjell Ingolf Ropstad fikk selvsagt en Vision Aktivitetspark t-skjorte.