Toppartister til Blå Torsdag

Det mangler ikke på musikalske kvaliteter for høstens Blå Torsdag-konserter.

Av Ivar Eidsaa

– Vi drar i gang allerede torsdag 19. september. Da entrer Magnus Grønneberg scenen, forteller Ronnie Jacobsen som er den som booker artistene til Blå Torsdag-konsertene.

– Vi er utrolig glade for at Magnus har takket ja til å komme, sier Jacobsen.

– Magnus er en sann Blå Kors-venn, sier han.

I 2017 gikk flere av våre mest folkekjære artister som Sigvart Dagsland, Bjørn Eidsvåg, Jan Eggum, Rita Eriksen, Ketil Bjørnstad, Solveig Slettahjel, Thom Hell, In the Country, Kirsten Bråten Berg, Oslo Gospel Group, Knut Reiersrud og Magnus Grønneberg sammen om å spille inn platen «I sentrum står et menneske», hvor inntektene går til den da nye storsatsingen hos Blå Kors; Steg for Steg.

Han var også med under den store Kilden-konserten i februar 2018. Nå har han på nytt takket ja til å bli med.

Magnus Grønneberg har over tyve år med plateutgivelser gang på gang befestet sin posisjon som en av Norges ledende rockpoeter. Han er en liveartist av de sjeldne, og han behersker kunsten både å utfordre seg selv, men også å få publikum aktivt med under konsertene.

To konserter i en

Et nytt høydepunkt finner sted 17. oktober når bluesartistene Johnny Augland og Ronnie Jacobsen inviterer til konsert.

– Denne kvelden blir det to konserter i en, sier Jacobsen.

– Jeg ser virkelig frem til denne kvelden. Det har vært litt stille fra Johnny Auglands side i noen tid. Nå har han funnet frem gitaren igjen, er i gang med å produsere egen plate, så dette blir en høydare, sier Jacobsen.

Ronnie Jacobsen selv er også i gang med å produsere ny plate, og Jacobsen lover litt gammelt og mye nytt materiale under konserten 17. oktober.

Konserten blir en oppvarming og innledning til et virkelig stort event i oktober. Johnny Augland og Ronnie Jacobsen er bare to av en lang rekke bluesartister som inviterer til konsert i legendariske og sagnomsuste Royal Albert Hall i London.

Norges jazzdronning

Silje Nergaard har opparbeidet seg en meget sterk posisjon, og er med rette blitt kalt Norges jazzdronning. Torsdag 14. november står hun og Espen Berg på Blå Torsdag-scenen i Kristiansand.

– For anledningen har vi gått til anskaffelse av nytt flygel, smiler Jacobsen.

Det er kanskje ikke så rart, ettersom Silje Nergaard for en god stund siden startet et spennende samarbeid med den meget dyktige jazzpianisten Espen Berg fra Hamar. Det sier litt om hva han står for, da han under Moldejazz i 2016 mottok Norges største musikkpris. Han vurderes i dag til å være en pianist i absolutt verdensklasse, for å sitere Adjazz.

Innholdsrikt program

Silje Neergaard har gjennomført konserter og turneer worldwide i flere tiår. Sangene hennes blir stadig covret internasjonalt.

Hennes album «At First Light» er Norges mestselgende jazzalbum gjennom tidene. Neergaard og Berg har satt sammen et innholdsrikt program, og har både tatt med sanger fra Siljes store musikkatalog, og gjør en «best of»-konsert med vakre versjoner av hennes mest kjente sanger, hvor vi kan nevne «Be Still My Heart», «The Waltz», «Japanese Blue» og «Tell Me Where You’re Going». De har også sine helt egne tolkninger av andre kjente klassikere.

Julekonsert 13. desember

Alt ligger til rette for en solid avslutning på høstens Blå Torsdag-konserter når årets sesong avsluttes med en julekonsert fredag 13. desember.

– Vi er så heldige at vi har fått med Siren Wilhelmsen og Kristine Akselsen, sier Jacobsen.

Kristine Akselsen er for mange kjent fra sin tid i Oslo Gospel Choir, og kom tidligere i år ut med egen plate.

Siren Wilhelmsen er et kjent og kjært navn i Blå Kors-sammenheng. Kristiansands-artisten har også ved tidligere anledninger vært med under julekonsertene.

Høstens Blå Torsdag-program:

Magnus Grønneberg 19. september

Johnny Augland & Ronnie Jacobsen 17. oktober

Silje Nergaard 14. november

Julekonsert 13. desember