Lanserer Blå Fredag – et helt nytt konsept

– Blå Fredag er et tilbud for ungdom og studenter i aldersgruppen 12-26 år, hvor de kan komme å få et godt måltid, samt høre god musikk. Det forteller Odd Egil Solheim og Daniel Dahl som lanserer et helt nytt konsept, Blå Fredag.

Av Ivar Eidsaa

Blå Kors Kristiansand har i flere år invitert til konserter på ulike scener: Der Blå Torsdag har vært scenen hvor kjente artistnavn fra nær og fjern har opptrådd, sånn som Magnus Grønneberg, Halvdan Sivertsen, Øyvind «Elg» Elgenes og andre, har Blå Gospel vært scenen hvor ulike sangere og kor har invitert til innholdsrike og varierte konserter. Begge konseptene har slått veldig godt an.

Noe for smaksløkene og noe for ørene

– Det har i noen tid vært et ønske hos Blå Kors Kristiansand om å få på plass et konsept som kan samle unge, studenter og unge voksne, til god og gratis mat og hvor man kan knytte relasjoner og ha et sted å være på fredagskveldene i et godt og inkluderende miljø, og hvor det alltid skal være noe for smaksløkene og for ørene, forteller Odd Egil Solheim og Daniel Dahl.

– Blå Fredag er et tilbud for ungdom og studenter i aldersgruppen 12-26 år, hvor de kan komme å få et godt måltid, samt høre god musikk, forteller Odd Egil Solheim og Daniel Dahl.

– Unge kan da komme sammen til et rusfritt arrangement, bli kjent med andre og få et nettverk, hvor vi stiller med et bredt spekter av artister, med alt fra hip-hop, til pop, folk, rock og mer, med andre ord, noe for enhver smak, sier Dahl.

– Unge kan da komme sammen til et rusfritt arrangement, bli kjent med andre og få et nettverk, hvor vi stiller med et bredt spekter av artister, med alt fra hip-hop, til pop, folk, rock og mer, med andre ord, noe for enhver smak, sier Daniel Dahl.

– Som studenter selv har vi sett den store verdien av et slikt miljø, legger Dahl til.

Ville gjøre dette sammen

Solheim har over lengre tid hatt ansvar for lyd og lys under konsertene som Blå Kors har arrangert, mens Daniel Dahl i dag er lærer ved Ansgar bibelskole.

– Da utfordringen kom, gikk vi i tenkeboksen for å finne et godt opplegg som kunne appellere til ungdommen. Vi ønsket å gjøre dette sammen, sier Dahl og Solheim.

Rollefordelingen seg imellom innebærer at der Solheim tar hovedansvaret for lyd, lys og det tekniske, tar Dahl jobben med å booke artister og å følge disse opp.

De streker under at Blå Gospel-konsertene videreføres i en annen form enn tidligere.

– Blå Gospel-konsertene appellerte til mer voksne aldersgrupper, og blir videreført under konseptnavnet Holly Jam Session, som blir arrangert i lokalene til Betania i Kristiansand, sier Odd Egil Solheim.

«Får hardbarkede kriminelle til å gråte»

Første konsert blir fredag 27. september. Gründeren og platesjefen Jan-Erik Gino Mæland har siden 2010 bygget opp det kjente plateselskapet G’Bless Records som huser flere dyktige artister. Gino vant i 2011 TOYP Årets mest fremgangsrike person i Norge, kåret av en dommerkomitè av den kjente gründeren Idar Vollvik og Cato Zahl Pedersen.

I tillegg til å jobbe som platesjef og miljøarbeider i barnevernet har Gino en lang fartstid bak seg som artist under navnet GinoBless. Han er mest kjent for låten «Elsket» som gjorde seg sterkt bemerket på Sørlandet i artikkelen «Får hardbarkede kriminelle til å gråte» som var blant topp fem mest leste saker på Fædrelandsvennen, våren 2011.

Gino kan vise til flere gjesteopptredener hos riksdekkende medier som blant annet NRK og God morgen Norge på TV2 for å fronte snakk om mobbing, i regi av Blå Kors. I løpet av de siste årene har GinoBless spilt for over 50.000 mennesker rundt i Norges land og nærmer seg med stormskritt en million streaminger på diverse strømmetjenester.

Konserter i oktober og november

Musikken har vært spilt på NRK P1, Radio NRJ, MTV, og har høstet gode kritikker fra blant annet Ruben Gran, NRK P3. Tekstene bærer preg av en åpen og ærlig sjel som våger å sette ord på de vonde og gode dagene i livet, med et mål om å inspirere deg til å ikke gi opp.

Med sin utstråling og godhet til mennesker, sprer han tro, håp og kjærlighet gjennom foredraget hvor han deler sin egen historie om hvordan det var å vokse opp uten en far, en mor som slet og hvilke utfordrende konsekvenser han fikk grunnet oppveksten.

– Videre tar Gino oss med på sin spennende reise om hvordan summen av alle små valg har ført han dit hvor han er i dag. Der hvor han formidler ordene; Du er elsket, sier Solheim og Dahl.

Påfølgende konsert finner sted 25. oktober, da med Sounding message, mens Birgitte Bergerud avsluttet Blå Fredag-konsertene den 22. november.

– Vi fortsetter med nye konserter til våren, og legger da opp til fire konserter, sier Odd Egil Solheim og Daniel Dahl.

– Vi fortsetter med nye konserter til våren, og legger da opp til fire konserter, sier Odd Egil Solheim.