Blå Torsdag først, Royal Albert Hall neste!

Torsdag 17. oktober står bluesartistene Johnny Augland og Ronnie Jacobsen på Blå Torsdag-scenen i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand. Konserten blir en forsmak på høstens happening: Storkonserten i Royal Albert Hall!

Av Ivar Eidsaa

– Denne dagen blir det to konserter i en, og det blir en variert musikalsk kveld, sier Ronnie Jacobsen. Til daglig er han den som booker artistene til disse konsertene.

– Bakgrunnen for at Johnny og jeg selv inviterer til konsert, er for å gi et musikalsk vorspiel ettersom vi begge blir med når et stort knippe av bluesartistene i Norge inviterer til konsert i legendariske og sagnomsuste Royal Albert Hall i London, forklarer Jacobsen.

Lager plate

Både Jacobsen og Johnny Augland holder for tiden på å produsere hver sin plate.

– Så det er jo litt spesielt i seg selv, sier Jacobsen som sier sannsynligheten er stor for at de begge vil presentere litt av det nye materialet som blir med på den enkeltes plate. Både Augland og Jacobsen fremfører de låtene som er med på platen, på sørlandsdialekt!

– Det blir en kveld med lave skuldre, mye musikk og med mye humor, lover Jacobsen.

– Johnny har hatt et musikalsk avbrekk på nesten 12 år. Det at han nå er i gang igjen, er jo veldig, veldig artig.

De to hadde en fantastisk konsert sammen i Ravnedalen i sommer. Konserten var utsolgt og lovordene mange i ettertid.

– Sommerkonserten gav mersmak, så nå skal vi på scenen sammen igjen, smiler Jacobsen.

Smakfull musiker

– Johnny er etter comebacket veldig tent og har en god drive i musikken sin om dagen. Fansen er glad over at han er i gang igjen. Johnny er en smakfull og fantastisk musiker. Han er en begavet multimusiker, og på sin nye plate spiller han alle instrumentene selv, trommer, bass, piano og gitar like bra. Det er få som behersker dette, men Johnny gjør, så jeg gleder meg til å høre ham igjen, sier Jacobsen.

Til Royal Albert Hall

I juni 2016 reiste Åge Aleksandersen og Sambandet til London for å holde en konsert i Royal Albert Hall. Det samme arrangørselskapet som gjennomførte konserten den gangen, har initiert en konsert hvor mange av de norske bluesartistene er invitert. Denne konserten går av stabelen 10. november.

Dette blir en stor festaften for hele den norske bluesfamilien, for artister, musikere og publikum. Amund Maarud er engasjert som kunstnerisk leder som har ansvaret for regi og gjennomføring.

En opplevelse for livet

Knut Reiersrud, Vidar Busk, Johnny Augland og Ronnie Jacobsen, samt en rekke andre bluesartister blir med.

– Det blir en musikalsk og personlig opplevelse for resten av livet. Jeg har flere ganger sett videoene fra Eric Clapton, Jimmy Hendrix og andre når de har hatt sine ikoniske opptredener på denne scenen. Nå skal en bluesartist fra Sørlandet stå på den samme scenen. Det er helt uvirkelig, og noe jeg virkelig gleder meg til, smiler Jacobsen.

Blå Kors Kristiansand har 50 billetter til konserten i Royal Albert Hall.

– Det er mulig å bli med på en organisert reise i regi av Blå Kors Kristiansand. Interesserte kan ta kontakt med meg i kontortiden, sier Jacobsen.