Inviterer til konsert: Puls – musikk for livet

– Dette gleder vi oss til. Det sier elevene på musikk og helse for året 2019/20 ved Ansgar Høyskole som ønsker velkommen til konsert hos Blå Kors den 31. oktober og lover et rikholdig og variert musikalsk program.

Av Ivar Eidsaa

Det er en engasjert og forventningsfull gjeng med unge musikere og sangere som nå forbereder seg til elevkonserten.

– Det blir en variert musikalsk meny, lover Iris Ramona Liset.

Har kan få høre alt fra storband jazz til pop.

– Vi er 10 elever som ønsker å gi et lite avbrekk fra hverdagen og en god opplevelse for livet. Dette blir en super kveld for både artister og publikum, og vi håper å se så mange som mulig der, sier elevene.

«Gone, gone, gone» av Phillip Phillips, «The chicken» av Jaco Pastorius, «Jolene» av Dolly Parton og ikke minst låter som elevene selv har komponert, er bare litt av hva kveldens musikalske program vil inneholde.

– Låtene vi har valgt har oppmuntring som et underliggende tema, og med tekster som publikum vil kjenne seg igjen i, sier Cathrine Skaaheim.

De ti elevene tar en bachelor i musikk og gjennomfører nå det andre året i utdannelsen, hvor et av hovedtemaene er musikkterapi og hvordan bruke musikk i relasjon til andre mennesker, herunder samspill og helse.

– Elevene skal som del av undervisningen ha en god del praksis. Oppdraget de har fått, er å arrangere sin egen elevkonsert og finne de låtene de vil fremføre og rammene for hvordan låtene skal arrangeres, forteller Marie Skånland, som er lærer ved Ansgar Høyskole.

Tidligere år har elevene gjennomført elevkonsertene i flere ulike fora. Det var imidlertid ingen tvil om hvor elevene ønsket å gjennomføre årets elevkonsert.

– Blå Kors har i flere år fremstått som en profesjonell konsertarrangør hvor mange kjente artister har opptrådd. Vi synes det er flott at Blå Kors bruker musikken aktivt i sitt arbeid. Så vi gleder oss til å opptre på den samme scenen, sier elevene samstemt.

– Elevene har vist et godt engasjement omkring elevkonserten, noe som er gøy å se. De viser høy grad av refleksjon omkring musikk og helse, og jeg gleder meg til å se dem i aksjon, sier Marie Skånland.

De ti elevene som skal ha konsert hos Blå Kors, Ronnie Jacobsen fra Blå Kors til venstre og lærer Marie Skånland til høyre.

Lineup for kvelden blir som følger:
Iris Ramona Liset – vokal, saksofon
Kari Irene Olstad – trompet
Silje Marlen Jenssen – vokal
Linn Cecilie Krogtoft Johnsen – vokal, gitar
Daniel Johansen – slagverk, piano
Marcus Tybakken – piano, bass
Jostein Øgreid – bass
Agnes Østergaard – vokal
Chatrine Skaaheim – vokal
Steinar A. B. Eriksen – piano