En solid generalprøve

Johnny Augland og Ronnie Jacobsen gjennomførte en solid generalprøve på Blå Torsdag-scenen torsdag kveld, foran årets store musikalske happening, konserten i Royal Albert Hall 10. november.

Av Ivar Eidsaa

Det ble en flott musikalsk festaften da Ronnie Jacobsen og Johnny Augland inviterte til konsert hos Blå Kors Kristiansand torsdag.

De to er begge i gang med å produsere plate, og nytt for dem begge er at de har valgt å skrive tekstene på norsk.

– Da jeg var liten, sang jeg på norsk, sa Johnny Augland med et smil helt innledningsvis.

– Ronnie Jacobsen har inspirert meg til å skrive nye låter på norsk. Det er jo det språket vi er best i, og som vi har snakket hele livet. Det var langt opp til det første trinnet, men da den første låten med norsk tekst var klar, gikk det lettere, kunne Augland fortelle.

– Men musikkstilen er den samme, la han til.

På spørsmål fra konferansier Arvid Solheim, svarte Ronnie Jacobsen bekreftende da han ble spurt om det er vanskeligere å skrive på norsk enn engelsk.

– Egentlig er det jo det. Vi har skrevet på engelsk i 25 år. Overgangen var utfordrende å tilpasse seg. Etter hvert som prosessen går sin gang, blir det jo til at vi skriver mer direkte, og får formidlet, får du skrevet mer direkte. Det formidles på en annen måte, og treffer bedre følelsen av det jeg ønsker å få frem i tekstene, svarte Jacobsen.

– Det har vært fint og en berikelse å prøve seg, la han til.

Konserten ble en fin opptakt til storkonserten i Royal Albert Hall. Jacobsen innledet med mye av det nye materialet han arbeider med og som skal være med på hans neste plate. Det ble et herlig musikalsk møte med det Jacobsen har jobbet frem over de siste månedene.

Midtveis ble besetningen skiftet, og Johnny Augland gikk på scenen og presenterte blues av godt gammelt merke.

– Ronnie og jeg har en felles kamerat, Eric Mallling, som i 23 år har drevet plateselskapet Blue Mood Records. Den første platen til Vidar Busk, ble spilt inn hos Blue Mood Records, med meg selv som produsent for denne og de to påfølgende albumene, kunne Johnny Augland fortelle da han ble spurt om hvordan konserten i Royal Albert Hall i det hele tatt kom i gang.

I 2017 feiret Blue Mood Records 20-års jubileum på Notodden Bluesfestival. Da ble det trommet sammen et kjempestort band, og det er i all hovedsak dette bandet som skal reise til London og konserten i Royal Albert Hall.

Jubileumskonserten på Notodden gikk over all forventning, og det kom opp et ønske om å gjøre noe mer. Eric Malling tok kontakt med ham som hadde hjulpet Åge Alexandersen da Åge for noen få år siden gjennomførte sin storkonsert i det ærverdige konsertlokalet i London, og det ble på nytt opprettet kontakt med Royal Albert Hall. Prosessen endte ut med at man ble enige om å gjennomføre en storkonsert i november.

– I november reiser de beste norske bluesartistene i Norge over til London, inkludert Ronnie og Johnny, fremholdt Johnny Augland med et stort smil.