Gir gratis hotellovernattinger til Blå Kors ferier

– Vi ønsker å bidra til det flotte arbeidet som Blå Kors ferier gjør, og gir flere gratis overnattingsdøgn. Det forteller Ricardo Quade de Sousa, som er hotelldirektør ved Scandic Hotell Sørlandet i Sørlandsparken i Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

– Vi vet at det er flere familier som av ulike årsaker ikke har mulighet til å reise på en hotellferie. I Scandic har vi som prinsipp at vi ønsker å bidra når vi kan. For 2020 har vi valgt å inngå et samarbeid med Blå Kors ferier. Da vi var i kontakt med Blå Kors ferier og fikk presentert hva arbeidet innebærer, ble vi berørt, og det var ikke vanskelig å konkludere med at dette ønsker vi å bidra inn mot, sier de Sousa.

Overnatting hver måned

– Det er fint å skulle gjøre noe som kan innebære at familiene som deltar, får opplevelser de ellers ikke ville hatt muligheten til, legger han til.

– Det er klart vi skal hjelpe til så godt vi kan når vi har muligheten til det. Vi har valgt å gi en overnatting hver eneste måned, bortsett fra i høysesongen i juni, juli og august. Samarbeidet innebærer at vi også gir overnattinger i forbindelse med både vinterferien i februar og høstferien i oktober, i disse to tilfellene gir vi en weekend (fredag til søndag), sier de Sousa.

Bidrar også på andre måter

Ricardo Quade de Sousa forteller han stiftet bekjentskap med Blå Kors første gang for to år siden i forbindelse med en frokost som Næringsforeningen i Kristiansand inviterte til ved hotellet. Senere ble samtalene videreført, og har altså nå endt ut med at Scandic Sørlandet gir gratis weekendopphold til Blå Kors ferier.

– Vi har også sett på om vi kan bidra på andre måter. Blå Kors har jo et flott arbeid gående med å få personer som har slitt med rus eller andre utfordringer tilbake i arbeidslivet. Vi ser nå på om det er mulig for oss å kunne gjøre en innsats i forhold til disse, sier de Sousa.

700 senger

Mange forbinder Scandic Sørlandet med sine 210 rom med nesten 700 senger totalt som et av de største kurs- og konferansehotellene på Sørlandet. Hotellet med sin beliggenhet noen få hundre meter fra Kristiansand Dyrepark, blir imidlertid også flittig besøkt av familier så vel sommerstid, som i vinterferien og høstferien, og har en rekke fasiliteter tilpasset familiegjestene, så som lekerom, basseng og boltremuligheter utendørs.

Hotellet har gjennom årenes løp også opparbeidet seg et rykte for å ha et svært godt kjøkken, hvor søndagsbuffetene og i ukene før julehøytiden, er svært godt besøkt.

Ricardo Quade de Sousa ved Scandic Sørlandet og Synnøve Roland fra Blå Kors ferier har innledet et samarbeid.