Går sammen om å gi julegave til de som trenger det

– Vi oppfordrer alle om å bli med. Oppfordringen kommer fra Kristofer Eastwood fra Clarion Ernst Hotel og Christina Omland ved Sandens kjøpesenter i Kristiansand som er også i år inviterer private, bedrifter og andre om å bli med og gi julegaver til dem som har lite. Gavene som kommer inn vil Blå Kors ferier og Barnas Stasjon i Kristiansand dele ut til dem som trenger det mest.

Av Ivar Eidsaa

– Alle som ønsker det kan være med å gi en gave til noen som ikke får så mange gaver til jul, sågar ikke får gaver i det hele tatt. Vi inviterer alle som ønsker det å kjøpe en gave, pakke den inn, merke gaven med hvem gaven passer til, kjønn og alder, og legge den under «Ensomt juletre». Det blir ett tre hos Clarion Ernst Hotel og ett ved Sandens kjøpesenter. Alle gaver som kommer inn, blir gitt til mennesker til som virkelig trenger det. Treet er på plass den 23. november på hotellet og mandag 2. desember på Sandens, sier Kristofer Eastwood og Christina Omland.

– Å dele av de godene vi har

– Det å være med å gi av de godene vi har, til dem som har mindre, er på alle måter en god ting. Ved Clarion Ernst Hotel har vi en lang tradisjon helt siden 1858 med å ha fokus på historie og kulturendring. Så dette er et prosjekt som passer veldig godt for oss å være med på, sier Kristofer Eastwood, hotelldirektør ved Clarion Ernst Hotel.

– Blå Kors ferier og Barnas Stasjon er gode samarbeidspartnere i så måte. Blå Kors fremstår som en profesjonell organisasjon, og når svært mange gjennom det arbeidet som drives. Ved å samarbeide om Ensomt juletre, tar vi et bra samfunnsansvar sammen, og når ut til mange, sier Eastwood.

Mange gir

– Vi kommer til å ha en stort juletre i atriet vårt, hvor byens befolkning kan komme å levere gaver. Treet blir stående i hele adventstiden, sier hotelldirektøren. Han håper på en like god oppslutning i år som tidligere år.

Tidligere år er det blitt lagt ned svært mange pakker under juletreet i hotellet. Det samme har vært tilfellet med juletreet som har stått hos Sandens kjøpesenter.

– I fjor kom det inn mange hundre julegaver, og det var rørende å se engasjementet hos de mange som bidrog, sier Christina Omland, senterleder ved Sandens kjøpesenter.

– Vi opplevde en enorm respons i fjor, fra enkeltpersoner, butikkene som holder til her på Sandens som bidrog med gaver fra egen butikk, og fra bedrifter og organisasjoner, sier Omland.

Engasjerte sterkt

– Vi fikk inn over all forventning. Mange tok virkelig inn over seg at det er ikke alle som har like mye, og at man følgelig vil dele. Det er jo også en fin tradisjon å lære opp yngre generasjoner viktigheten av å være med å gi til dem som trenger det, sier Omland.

– Ensomt juletre engasjerte sterkt, og tilbakemeldingene fra de 35 butikkene her ved senteret var entydige: Dette må vi gjøre igjen, sier Silje Rullestad, markedskoordinator ved Sandens kjøpesenter.

Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier, sier det betyr svært mye for dem som er mottakere av gavene å faktisk få dem.

– Jeg er bare så glad på vegne av alle som får en pakke til jul, sier Synnøve Roland.

– Vi er kjempetakknemlige og ydmyke for hva samarbeidet med Clarion Ernst Hotel og Sandens kjøpesenter betyr. Det å se hva det betyr for dem som får gavene, er bare noe helt spesielt, sier Roland.