‘- Hun er en av de aller beste

Egil Olsen var bare en av mange som lot seg begeistre av Silje Nergaard da hun torsdag gjestet Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

– Det er så vakkert, så melodiøst. Hun er bare et skjønt menneske. Det er ikke mange divaer i Norge, men Silje Nergaard er helt der oppe blant de aller beste. Hun er så velsignet usminket. Hun er helt fri for nykker, og med beina solid plantet på jorda, sa Olsen etter konserten.

– Når vi vet at hun har toppet hitlistene i Japan, foran både George Michael og Whitney Houston, så sier det sitt, legger han til.

– Neste helg skal hun spille for et stort publikum i London, i kveld var hun hos Blå Kors. Det er kontraster her som er voldsomme. Dette var bare så bra!, utbryter Olsen.

Silje Nergaard tok virkelig publikum med storm. Hennes vare og sterke stemme, hennes fremtoning og ikke minst måten hun formidlet låtene på, gjorde at et stort publikum i nærmere to timer storkoste seg.

Silje Nergaard har holdt på lenge. For det store publikum ble hun kjent gjennom sin deltakelse i Melodi Grand Prix. Siden har hun holdt på, og har gitt ut16 plater så langt.

– Det blir snart 17. Vi slipper ny plate om kort tid, smilte Silje Nergaard selv etter konserten.

Med seg på klaveret hadde Nergaard Espen Berg, en av Norges aller beste artister, og med et solid navn også internasjonalt. Også Berg imponerte stort, som da han spilte bass på tangentene på klaveret som akkompagnement til en av Nergaards låter.

Silje Nergaard har komponert og skrevet sine egne sanger, med dype tekster om livets mange fasetter. Litt om kjærlighet, litt om livet, og litt om det å være mor og å skulle slippe barnet sitt ut på livets hav, med et håp og en bønn om at bølgene som møter ikke må bli for voldsomme.

Også tekster med snert, som hun selv sa det: «Denne sangen handler om når du vil at typen din skal ta en lang, lang tur på en skikkelig kort, kort brygge!»

Et av mange høydepunkter ble da hun fremførte «Jeg vil takke livet», sangen som Arja Saijonmaa i sin tid ble så kjent for, men nå i norsk språkdrakt etter at

Nergaard hadde oversatt teksten til vårt morsmål.

Et par coverlåter som betyr mye for henne, fant hun også plass til, som blant annet Queens låt «Love of my life», også det utrolig flott fremført, med sitt eget arrangement som faktisk løftet låten enda mer.