Julekonsert med Venke Knutson og Hellemyr barnekor på Sandens

Søndag 8. desember, andre søndag i advent, blir det julekonsert med Venke Knutson og Hellemyr barnekor på Sandens kjøpesenter. Konserten starter kl. 15.00.

Av Ivar Eidsaa

– Konserten vil vi bruke for å gjøre kjent samarbeidet Clarion Ernst Hotel og vi har inngått med Barnas Stasjon og Blå Kors ferier, hvor vi inviterer byens befolkning, butikker, bedrifter og organisasjoner til å legge ned en julegave til de som trenger det mest. Vi har kalt dette Ensomt juletre, sier markedskoordinator Silje Rullestad ved Sandens kjøpesenter.

– Vi har satt frem et juletre her på senteret hvor de som ønsker det, kan legge ned en julegave som Barnas Stasjon og Blå Kors ferier gir til dem som har lite, og vi så i fjor hvilken effekt det hadde av å invitere til julekonsert, fremholder Rullestad.

I fjor ble det gjennomført en konsert med Alejandro Fuentes, en suksess ifølge Rullestad. Mange kom for å høre ham spille, og et overraskende stort antall benyttet anledningen til å legge ned en gave under treet.

– Det var sterkt å observere. Vi så i fjor at det spesielt var mange barnefamilier som la ned en gave under treet, og det gjør noe med oss som arbeider her og se engasjementet fra de mange som ønsker å bidra inn mot de som kanskje ikke har anledning til å kjøpe en julegave til sine, sier Rullestad.

– Samarbeidet Sandens og Clarion Ernst Hotel har med Blå Kors er veldig viktig. Vi så at flere barnefamilier på forhånd hadde snakket om hvordan de kunne bidra.

Tilbakemeldingene gjennom hele desember var entydige, dette må dere arrangere igjen, sier Rullestad.

– Det er så fint å se hvilken verdi det har, det treffer noe i alle, legger hun til.

Silje Rullestad kan love en konsert for hele familien.

Hellemyr barnekor teller en god flokk med barn og unge, og ledes av Elise Omland.

– Venke Knutson er en artist som appellerer til mange. Vi tror dette kan bli veldig bra, smiler Silje Rullestad.