Inviterer til Helaften

Blå Kors Kristiansand inviterer til Helaften den 20. november for de som synes julen er litt ekstra vanskelig. Helaften har vært en tradisjon i mange år, og er en kveld der gjestene kan komme akkurat som de er og oppleve en meningsfull aften.

Program for kvelden

Helaften arrangeres i Blå Kors Kristiansand sine lokaler i Posebyen. Kvelden starter i Bakgården der gjestene får servert gløgg. Dørene åpnes, og gjestene setter seg til bords. Det blir servert en deilig julemiddag, etterfulgt av dessert.

Under måltidene er det ulike innslag fra scenen, og gjestene får blant annet høre en personlig historie som skal være til inspirasjon for gjestene. Et av høydepunktene for kvelden er når Maria Aredondo, Torstein Sødal, Christian Ingebrigtsen, Tine Thing Helseth og Gaute Ormåsen inntar scenen. Ordføreren kommer også for å si noen ord, før kvelden avsluttes med «Deilig er jorden» og julegaver til alle gjestene.

– Denne kvelden betyr utrolig mye for gjestene. Jeg har opplevd at mange av de ikke har en familie å være sammen med, og de synes julen er vanskelig, sier Trond. Han jobber som prosjektleder, og har helt siden juli arbeidet for å gjøre Helaften mulig.

– Vi inviterer mennesker som befinner seg i ulike prosesser, både de som er i aktiv rus, under behandling og de som er i ettervern. Vi opplever at noen reagerer på dette, men vår erfaring viser at det gjerne kan bidra til økt motivasjon for å gjøre en endring i livet, forteller Camilla.

Over 80 Tidgivere

– På selve dagen er det over 80 Tidgivere som bidrar. Mange av de er med både før, under og etter selve arrangementet. De bistår blant annet i planleggingen, lager pynt og mye mer, forteller Trond.

– Vi må rett og slett sette noen begrensninger, for det er veldig populært å både være gjest og Tidgiver den dagen. Vi får stadig nye friske innpust fra bedrifter som ringer inn tidlig og ønsker å hjelpe, sier Camilla.

Fantastiske samarbeidspartnere

– Denne kvelden hadde ikke vært mulig uten våre samarbeidspartnerene. Vi har ulike bidragsytere; de som ønsker å bidra med tjenester, produkter eller pengegaver. Alt som ikke blir brukt går til ulike aktiviteter som målgruppen kan benytte seg av resten av året, sier Camilla.

– Helaften er en fin måte vi i Blå Kors kan synliggjøre vårt arbeid på. Flere av gjestene har tatt kontakt med oss i ettertid, enten for å få hjelp eller benytte seg av de ulike aktivitetene. Noen har til og med registrert seg som Tidgivere.

– Vi ønsker å synliggjøre for samfunnet at ikke alle har det like lett i juletiden. Vi håper at denne kvelden kan være med å bidra til at samfunnet kanskje blir enda rausere og varmere i en tid som kan være vanskelig for mange, sier Camilla.

– Alt i alt er det en fantastisk kveld som gir mye til mange, sier Trond.

[av_video src=’https://youtu.be/YjIgPv3DIzU’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]