«Ensomt juletre» får storbesøk

Det blir storinnrykk på Sandens kjøpesenter mandag 2. desember når alle butikkene i Kvadraturen som bidrar til «Ensomt juletre» skal markere at førjulstidens storsatsing er i gang.

Av Ivar Eidsaa

Gjennom «Ensomt juletre» har Clarion Ernst Hotell, Sandens kjøpesenter og Kvadraturforeningen gått sammen om å invitere alle byens butikker om å legge ned en julegave under «det ensomme juletreet» som da skal plasseres på kjøpesenteret. Gavene skal gå til dem som trenger det, og som kanskje ikke selv har anledning til å kjøpe julegaver til sine familiemedlemmer.

– Da inviteres alle butikkinnehavere og dem som arbeider i byens butikker, om å markere at «Ensomt juletre» er i gang. Dette er mulig takket være at Kvadraturforeningen også er blitt med som samarbeidspartner. Arrangementet er en del av konseptet Julebyen Kristiansand, forteller Christina Omland, Senterleder ved Sandens kjøpesenter.

– I fjor opplevde vi at mange lot seg engasjere, og det ble etter hvert hundrevis av julepresanger som havnet under juletreet som var satt fram, sier hun videre.

– I år så inviterer vi med alle butikker og ansatte i byens butikker, til å bli med å gi en gave til noen som ikke får så mange gaver til jul, sågar ikke får gaver i det hele tatt. Vi inviterer alle som ønsker det å kjøpe en gave, pakke den inn, merke gaven med hvem gaven passer til, kjønn og alder, og legge den under «Ensomt juletre», sier Omland.

– Alle gaver som kommer inn, blir gitt til mennesker til som virkelig trenger det. Vi i Blå Kors ferier inviterer også i år mange familier med til Hovden for en felles julefeiring, og gavene som kommer inn blir gitt til dem som blir med, sier Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

«Ensomt juletre» gjennomføres også i år, et tiltak hvor byens befolkning inviteres til å legge ned gaver under treet. Gavene skal gå til dem som kanskje ikke selv har anledning til å kjøpe julegaver til sine familiemedlemmer.