Tidgiverkalenderen 2. desember

– Jeg trives veldig godt som Tidgiver i Blå Kors Ung. Det forteller Jan Ove Feiring.

– Naboen har en god stund vært med i det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver. Etter hvert ble han ansatt på det nye chatsenteret som Blå Kors driver. Selv hadde jeg ledig fritid og var på jakt etter noe meningsfullt å bruke fritiden på, på noe som kunne gi en verdi for andre. Jeg spurte naboen om det var behov for en tidgiver i Blå Kors. Svaret var jo klar: «Det er det alltid», og jeg tok Camilla Rasch på Posebyen Frivilligsentral i fjor vinter. Vi tok en prat og fant en oppgave som passet. Dette var i fjor vinter, og siden har jeg vært med, sier Jan Ove Feiring.

Fant seg veldig godt til rette

Feiring ble med i arbeidet som Blå Kors Ung driver, og sier han fant seg veldig godt til rette.

– Det er nok å gjøre, og jeg trives veldig godt, sier han.

– Det går mye på samvær med ungdommene. Vi serverer et måltid mat hver eneste ettermiddag og er sammen med dem utover hvor vi har ulike aktiviteter, og noen ganger utflukter. Det store i sommer var deltakelsen på «Fangene på fortet», et arrangement tilrettelagt for barn og unge med en rekke ulike aktiviteter, sier han.

Respekt

– Det står stor respekt for den store dugnadsinnsatsen som ble lagt ned i forbindelse med arrangementet, legger han til.

Det er Feiring og Mia Jacobsen, virksomhetsleder for Blå Kors Ung, er med hver ettermiddag og kveld hvor Blå Kors Ung har åpent.

– Jeg er blitt veldig glad i Mia og fått stor respekt for det store arbeidet hun legger ned både i mengde og hva hun gir av seg selv. Det skjer mye på Blå Kors Ung, og det er viktig å ha et øye for alle og møte hver enkelt ungdom der den enkelte er. For den daglige driften er det viktig at det er med flere tidgivere, og det har heldigvis Mia klart å få til, sier han.

Berømmer det gode samarbeidet

Det er et sted fra noen og tyve til godt over 30 ungdommer som kommer innom når Blå Kors Ung har åpent.

– Ungdommene kommer fra hele Kristiansands-regionen, og det er fint å se at jungeltelegrafen fungerer når en ungdom som går på Blå Kors Ung får med seg en venn eller klassekamerat, sier Feiring.

Samarbeidet mellom Mia Jacobsen og tidgiverne fungerer i følge Feiring veldig bra.

– Det er å fint å se at arbeidet har en så stor verdi, fremholder han.

Han oppfordrer andre som ikke er med i et frivillig arbeid om å bli nettopp det.

– Ta kontakt. Du blir flott tatt imot av veldig hyggelige folk. Noen tror fremdeles at Blå Kors driver sovestue for slitne alkoholikere. Sannheten er jo at arbeidet er svært variert og omfangsrikt, og det er alltid mulig å finne en oppgave som passer med de interesser, evner og anlegg som hver enkelt har. Når det gjelder Blå Kors Ung, er dette et forebyggende lavterskeltilbud, i seg selv svært verdifullt, da vi vet at det å forebygge er tyve ganger mer verd enn kun å gi et behandlende tilbud.