Tidgiverkalenderen 7. desember

– Jeg trives veldig godt. Miljøet er bra, og det er fint å treffe gode mennesker. Mulu Halie som er en av dem som er med som Tidgiver på Møteplassen, sier hun ikke kunnet være engasjementet foruten.

Mulu Halie har en tøff og utfordrende livssituasjon. Hun kom til Norge fra Etiopia for åtte år siden, og har i årene deretter bodd på statlig mottak sammen med sin sønn på åtte år, i påvente av at hun skal få svar på søknaden om hun får permanent oppholdstillatelse i Norge eller ikke.

– Det blir mye venting i en utfordrende livssituasjon, sier hun.

– Derfor er det godt å komme på Møteplassen hver mandag og være sammen med gode mennesker. Det gjør godt, sier hun stillferdig.

Ble godt tatt i mot

Hun hadde hørt om Blå Kors gjennom en venninne som fast er med som tidgiver, og ble utfordret på å skulle begynne hun også.

– Jeg snakket med Camilla Rasch i Posebyen Frivilligsentral og ble veldig godt tatt imot. Nå har jeg vært med en måned og liker det godt, sier Mulu.

– Det er et fint miljø med mange trivelige mennesker. Her kan jeg bidra og jeg får snakket norsk, sier Mulu.

BlåGlede

Hun er også en i teamet som driver BlåGlede. Hver uke tar hun og andre tidgivere fra Posebyen Frivilligsentral hos Blå Kors Kristiansand turen til Stener Heyersdahl omsorgssenter og omsorgssenteret i Kristian IV`des gate. Da er det tid for BlåGlede, med kaffe, vafler og hygge.

– Vi er en dag i uken på hver plass, sier Mulu, om tilbudet.

De eldre setter stor pris på tilbudet.

– Vi ser hvor mye det betyr, og beboerne ser frem til besøket, fremholdt Trine Buvik Føysaa og Elin Aarnes, to av helsefagarbeiderne som arbeider ved Stener Heyerdahl, i et tidligere intervju.

– Det er et flott tilbud som BlåGlede nå har drevet en stund. Det er med på å gi innhold i hverdagen, hvor beboerne kan få en hyggelig samling, sa Frøysaa den gangen.

– Det er fint også for miljøet som helhet. I en travel hverdag er det godt å vite at det skjer noe som kan bidra sosialt på en god måte, avsluttet Frøysaa og Aarnes.