Tidgiverkalenderen 9. desember

– Vi har selv erfart hvor mye det har betydd å få et ferieopphold gjennom Blå Kors ferier. Da jeg ble utfordret til å bli Tidgiver, var det ikke vanskelig å takke ja.

Kristine Egeland fra Kristiansand forteller at familien hennes i flere år har vært deltakere på Blå Kors-feriene.

– Da vi selv var på en av feriene, ble vi spurt om å kunne være med som Tidgivere uken etter da det var behov for noen flere frivillige til påfølgende uke. Vi takket ja, reiste hjem og fikk vasket litt tøy, innen vi returnerte til Birkeland og en ny ferieuke ved Folkehøgskolen Sørlandet, forklarer hun.

Fint å kunne gi noe tilbake

Det er et valg ingen i familien har angret på.

– Vi vet av egen erfaring hvor mye det betyr å få komme på en slik ferie når hverdagen kan ha sine krevende utfordringer, sier Egeland.

– Det er også fint å kunne gi noe verdifullt tilbake. Det som jo kjennetegner feriene i Blå Kors-regi er at tilbudet gis i trygge og gode rammer, og hvor familiene får en rekke gode opplevelser, sier hun.

Å være deltaker var eneste muligheten hun og familien hadde for å kunne få en ferie. Hun sier videre det betydde mye for døtrene å være med.

– Dette var den eneste ferien de ville være med på fordi de hadde det så greit i løpet av den uken vi var med, smiler Kristine.

Et populært tilbud

Ferietilbudet som Blå Kors ferier gir er populært.

– Det har vært vanlig med en 50-60 deltakere på hver av ferieukene. I år var det nesten 70 som var med. Det forteller noe om at behovene der ute er store. Det er mange familier som er i en sårbar situasjon, sier hun.

– Som deltaker selv var det fint å bli sett og ivaretatt. Etter en ferieuke kom vi hjem med en boost som gjorde at vi klarte hverdagen på en mye bedre måte. Jentene kjente på harmoni og lykke og de hadde mye å fortelle på skolen om hva de hadde vært med på når sommerferien var over, sier hun.

Trives godt

Trivselen er stor blant dem som er med på ferieukene. Egeland sier det å få måltidene servert, og å kunne sitte sammen rundt bordet, blir noe helt spesielt.

– Under ferieukene er vi som en stor lykkelig og harmonisk familie. Da er det ikke rart at mange av dem som er med på ferieuke gjerne vil være med på en ny ved en senere anledning. Det betyr også mye at det er med en stabil gjeng Tidgivere, hvor flere er med år etter år. Jeg bruker selv min egen ferie på å være Tidgiver, og vi kunne ikke hatt en bedre ferie enn det vi er med på, sier Kristine Egeland.