Hotell bidrar med gratis weekends

Clarion Collection Hotel Savoy ønsker for 2020 å videreføre samarbeidet med Blå Kors ferier. Det betyr at hotellet gir gratis weekendopphold i hovedstaden til fem familier gjennom året.

Av Ivar Eidsaa

– Samarbeidet med Clarion Collection Hotel Savoy kom helt ut av det blå. Vi fikk en henvendelse fra hotelledelsen som sa de ønsket å bidra inn mot det arbeidet Blå Kors ferier driver. De kunne fortelle at hotellet ville gi gratis hotellopphold til flere familier gjennom året. Jeg ble satt ut da henvendelsen kom, og satt tilbake med stor takknemlighet, forteller Synnøve Roland, som er virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

– Alle Choice-hotellene kan velge sitt «Local neighbourhood»-prosjekt. Ettersom vi er et populært businesshotell å regne i ukedagene, har vi til tider lavere belegg i helgene, om sommeren og under høst- og vinterferien, ville vi tilby barnefamilier et gratis weekendopphold hvor frokost og kveldsmat er inkludert, som vårt «naboprosjekt», forklarer daglig leder ved hotellet Kristian Vik.

Clarion Collection Hotel Savoy ligger i Universitetsgaten 11 i Oslo, to kvartaler overfor Karl Johan – med andre ord sentralt og dermed mulig for barnefamiliene som ikke har all verdens råd til å kunne benytte seg av mange av de opplevelsestilbudene som Oslo er så kjent for uten å måtte reise så langt av sted.

Clarion Collection Hotel Savoy ønsker å videreføre samarbeidet med Blå Kors ferier også for 2020.

Fire ganger i år

Den første weekenden fant sted i vinterferien i år. Da var en familie på fire gjester på hotellet. Kristian Vik forteller at erfaringene gav økt motivasjon til å fortsette samarbeidet.

– Det er spesielt å se hvor mye det betyr å kunne få en hotellweekend for en familie som kanskje aldri har hatt råd eller mulighet til noe slikt, sier Vik.

– De ansatte uttrykker stor glede over at vi bidrar og vi ønsker derfor å videreføre samarbeidet også inn i 2020, forteller Vik.

Gjennom samarbeidet har hotellet fire ganger i år har kunnet tilby et weekendopphold.

– Allerede til helgen får vi en ny familie som gjester på hotellet, forteller han.

– Det er spesielt å se hvor mye det betyr å kunne få en hotellweekend for en familie som kanskje aldri har hatt råd eller mulighet til noe slikt, sier Kristian Vik.

Opplevelsesrik helg

– Blå Kors ferier velger selv når. For oss er det mest naturlig å invitere gjestene velkommen i weekender, i vinterferien, høstferien, sommerstid og før jul. Ettersom staben teller 25 ansatte fordelt på 12 årsverk, skal vi ha kapasitet til å være et godt vertskap for Blå Kors-gjestene som besøker oss, sier Vik.

– Vi har som regel svært godt belegg i ukedagene, og er da som et businesshotell å regne, og et turist- og fritidshotell i helgene, legger h an til.

I vinterferien var det en enslig mor med tre barn som var gjester ved hotellet. Da familien ankom hotellet, lå det gavekort til kino og en «velkomstbuffèt» med snacks og ventet.

– Familien hadde en travel og opplevelsesrik helg. Man blir rimelig ydmyk når de forteller hvor mye dette har betydd, og hvor langt unna de var selv å kunne få til noe tilsvarende dersom det hele skulle bli finansiert over egen lommebok, sier Synnøve Roland.

Synnøve Roland forteller at feriene som Blå Kors ferier inviterer til, er blitt umåtelig populære.

– Vi klarer i år å gi et ferieopphold til over 1.100 personer. Det er en dobling i forhold til i fjor. Dette er mulig takket være alle som bidrar; Bufdir som bevilger midler, men også takket være samarbeidspartnerne slik som Clarion Collection Hotel Savoy. Uten deres engasjement ville vi aldri klart å gi et ferieopphold til så mange. Og når vi ser hvor mye det betyr for de mange familiene som får et ferieopphold, skal alle samarbeidspartnerne vite at det betyr mer for familiene enn det de kanskje tenker over i utgangspunktet, sier en takknemlig Synnøve Roland.

Synnøve Roland takker varmt Clarion Collection Hotel Savoy for engasjementet.