Festaften i Kilden

Inviterer til musikalsk festaften i Kilden

Blå Kors Kristiansand inviterer til storkonsert i Kilden Konserthus hvor overskuddet i sin helhet er øremerket hjelpeaktivitet for barn og voksne som befinner seg i sårbare livssituasjoner.

Av Ivar Eidsaa

– 22. februar 2020 inviterer vi til ny musikalsk helaften i Kilden Konserthus. Under ledelse av stjernemusikantene Johnny Sjo, Kim Ofstad, Stein Austrud og Bernt Rune Stray (alle kjent fra D`Sound) – kan vi presentere artistene Thom Hell, Marte Wullf, Erik Faber, Stein Roger Sordal og koret Exodus, sier Ronnie Jacobsen ved Blå Kors Kristiansand.

Musikalsk festaften for 1.100 personer

– Vi er som regel prinsippfaste på å bruke vår egen konsertsal i Posebyen, men nå ønsker vi å gjøre noe ekstra for hele vårt store Kristiansands-publikum. Da er det hyggelig at vi får mulighet til å benytte Kilden Konserthus, og kan lage en musikalsk festaften for hele 1.100 mennesker.

– Konsertaktivitet har lenge vært en sentral del av arbeidet til Blå Kors Kristiansand. Vi er opptatt av å skape sosiale møteplasser og meningsfulle opplevelsesarenaer for alle mennesker, uavhengig av bakgrunn, status og livssituasjon. Musikk er universelt språk, som vekker følelser og unike opplevelser. Dette er noe vi alle kan samle oss rundt, sier Jacobsen.

Kreativt spennende

– Med fokus på medmenneskelighet, hjertevarme og omsorg ser vi at den musikalske opplevelsen forsterkes både for publikum og artistene. At arrangementet i tillegg er alkoholfritt, bidrar ytterligere til å forsterke opplevelsesøyeblikket mellom artist og publikum, sier han.

– Rammene rundt denne konserten er helt fantastiske – og vi gleder oss til mange magiske øyeblikk. Å koble nasjonale stjernemusikere kjent fra D`Sound, med Kristiansands egne Thom Hell, Erik Faber, Marte Wullf og Stein Roger Sordal er i seg selv kreativt spennende. Her vil vi få presentert artistenes sterkeste låter i en spennende og ny innpakning. Dette gleder vi oss veldig til.

Musikk som virkemiddel

Statistikken viser at en av ti i Kristiansand sliter med rus, hvor alkohol er den desidert største årsaken. Dette fører til at to-tre barn i hver skoleklasse går hjem til rus hver dag! Forskning viser videre at cirka 50 prosent av rusavhengige pasienter faller tilbake til et liv i aktiv rus etter endt behandling.

– Vi i Blå Kors har en nullvisjon på tilbakefall hos dem som er til behandling – og med hjerte, kunnskap og kraft ønsker vi å skape muligheter for mestring og mening for alle. Å kunne bruke musikk som virkemiddel for å sette fokus på disse samfunnsutfordringene er verdifullt på mange måter, sier Jacobsen.

Takknemlige

– Vi er svært takknemlige for at alle artister og musikere har takket ja til å delta. Vi opplever at veldig mange i kulturlandskapet har et stort hjerte for det arbeidet Blå Kors driver i Kristiansand og ønsker å bidra med sin støtte, sier han videre.

– Sist vi arrangerte liknende arrangement klarte vi å samle inn cirka 250 000 kroner som gikk uavkortet til hjelpearbeid for vanskeligstilte barn og voksne i Kristiansand. Vi er veldig ydmyke i forhold til dette, men kan vi nå dette målet også i 2020, hadde det vært helt fantastisk.

– Tusen takk til alle dere som er med oss – og hjertelig velkommen til en ny musikalsk helaften i Kilden Konserthus!, sier Ronnie Jacobsen.