Tidgiverkalenderen 13. desember

– Jeg er bare så imponert over arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand. Det sier Tidgiver Liv Gyda Axelsen.

Liv Gyda Axelsen er med i teamet som med jevne mellomrom tropper opp ved det kommunale bokollektivet i Bispegra for å lage middag til dem som bor der.

– Det er et givende arbeid, forteller hun.

Hun er av tre som gjennom flere år har gjort et frivillig arbeid. Da det ble naturlig å fortsette i en annen sammenheng, ble de invitert til en samling hos Blå Kors Kristiansand for å bli informert om arbeidet.

Har vært med i halvannet år

– Vi ble imponert over hva vi fikk høre, og det var ikke vanskelig å begynne, sier hun.

Dermed var de i gang, og de har i det gode halvannet året siden arbeidet sammen i bokollektivet.

– Vi prøver å lage noe ekstra godt til beboerne, gjerne noe gourmetaktiv, sier Axelsen, mens hun passer grytene. Akkurat denne dagen skal det serveres pinnekjøtt, og lukten av god julemat brer seg i lokalet. Flere av beboerne har møtt opp lenge før middagen skal serveres.

Hun beskriver sitt møte med Blå Kors Kristiansand som meget bra.

Slått av omfanget

– Da vi fikk informasjon om arbeidet, ble vi slått av omfanget, hvor Blå Kors Kristiansand gjør et arbeid for alle aldersgrupper, og for mennesker i ulike livssituasjoner og med ulike behov. Vi får så mye god informasjon gjennom nett- og Facebooksidene, og på diverse samlinger.

– Vi er blitt tatt svært godt imot, sier hun.

Hun sier det har gitt henne mye tilbake over å være med, ikke minst samtalene med beboerne. Hun berømmer også samarbeidet med de to andre hun er sammen med på middagssamlingene.

Til daglig arbeider Liv Gyro Axelsen ved Sørlandet Sykehus.

– Jeg begynte i 1976, og har vært mye engasjert i forskningsarbeidet som gjøres ved sykehuset, sier Axelsen som har arbeidet i helsevesenet siden hun var 22 år.