Tidgiverkalenderen 14. desember

Agno Ødegaard har vært Tidgiver i Blå Kors Kristiansand i halvannet år, og har ingen planer om å gi seg med det første.

– Jeg trives for godt til det, smiler hun.

Agno Ødegaard har i flere år vært Tidgiver sammen med Liv Gyro Axelsen og Bjørn Åstveit, først i andre sammenhenger, og det siste halvannet året i Blå Kors Kristiansand.

– Vi jobber godt sammen og trivselen er stor. Da det ble naturlig å fortsette i en annen sammenheng, var det i Blå Kors vi valgte å fortsette, sier hun.

– Vi ønsket å være Tidgivere for noen som trengte det, mer enn å gjøre en ren praktisk oppgave, sier hun.

Trives veldig bra

Sammen med Axelsen og Åstveit har Ødegaard i nærmere to år trofast stilt opp for å lage middag til beboerne ved bokollektivet i Bispegra på Lund.

– Vi trives veldig bra. Ettersom vi har vært her såpass lenge, er beboerne blitt trygge på oss, sier hun.

– Som Tidgiver kan vi være et medmenneske på en helt annen måte enn om vi hadde vært ansatt, og vi kan også by på mer av oss selv.

Gjennomsolid

Hun beskriver sitt møte med Blå Kors Kristiansand som utelukkende positivt.

– Arbeidet og oppfølgingen av Tidgiverne virker gjennomsolid og det er en veldig bra oppfølging av alle Tidgiverne, sier Ødegaard.

– Det å ha en dimensjon utenfor dagliglivet og se andre sider av livet, er både sterkt og viktig. Vi trenger å bli realitetsorientert, sier hun.

På Bispegra lager Ødegaard og de to andre Tidgiverne middag, gjerne litt gourmet, noe beboerne setter pris på.

– Vi har jo ikke de største budsjettene, så da vi trengte noen kroner for å kjøpe inn mat til de to siste middagene før jul, spurte jeg to blikkenslagere jeg kjente om de kunne tenke seg å bidra.

Kan komme som man er

De var utelukkende positive, og det er fint å se at så mange bidrar og sponser inn mot arbeidet som Blå Kors gjør. Det er mange som har fått med seg bredden og omfanget av arbeidet, takket være at Blå Kors er flinke til å informere på sine web- og Facebooksider, sier Ødegaard.

Hun har en klar oppfordring til andre om det å gi av sin tid.

– Alle kan gi litt av sin tid, noen gjør det ofte, andre av og til. Det fine med Blå Kors er at man kan komme som man er, alle kan gjøre noe og den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad. Takknemligheten er stor over å kunne være en del av livene til beboerne her ved bokollektivet. For oss tre har det vært en oase i en travel hverdag, sier Agno Ødegaard, som i sitt sivile liv er avdelingssjef på nevrologisk avdeling på Sørlandet Sykehus i Kristiansand.