Tidgiverkalenderen 15. desember

– Det har vært fantastisk å bli kjent med dem som jobber i Blå Kors Kristiansand. Det sier Anette Espegren som begynte som Tidgiver i Blå Kors i fjor høst.

Hun forteller hun tidligere hadde blitt kjent med Henning Reme og Ronnie Jacobsen som begge arbeider i Blå Kors Kristiansand, og ble imponert over hva de kunne fortelle om arbeidet som organisasjonen utfører i Stiftsstaden.

– Jeg ble nysgjerrig på hva Blå Kors holdt på med og ville vite mer, sier hun.

En dag hun hadde litt tid til overs, stakk hun innom Møteplassen, og møtte der Berit Ivedal.

– Hun tok utrolig godt i mot og jeg ble vist rundt, og det var ikke vanskelig etterpå og si ja til å bli med som tidgiver, sier Anette Espegren.

Events og arrangementer

Ettersom Anette i flere år arbeidet har i hotellbransjen, med ansvar for events og arrangementer, store som små, ble det naturlig å være med på gjennomføringen av Helaften og senere også BlåMarked.

Hun sier disse arrangementene er store, og krever mye planlegging når det gjelder gjennomføring og logistikk.

– Dermed ble jeg med på noe jeg liker, både privat og i jobbsammenheng, hvor jeg kunne bidra til en god gjennomføring og også med lys og pynt sørge for at gjestene kunne kjenne seg velkommen allerede før de kom inn døren, sier hun.

Har solid kompetanse

– Det har vært fantastisk å bli kjent med dem som jobber i Blå Kors og mange av tidgiverne. De ansatte og tidgiverne har en solid kompetanse og de er alle flinke til å se hver enkelt som kommer. De er helt unike, og har en hjertevarme mange kan ta lærdom av. Det er spesielt, og har bidradd til at jeg har fått Blå Kors i hjertet, smiler hun.

Hun sier videre det har vært spesielt fint å se hvordan lokalsamfunnet bidrar inn til det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, blant annet med Ensomt juletre som Choicekjeden tok initiativet til i fjor og som videreføres med Ensomt juletre både på Ernst Hotell, Sandens kjøpesenter, Sørlandssenteret og Kilden i år.

Å være seg sitt samfunnsansvar bevisst

– Fokuset på Ensomt juletre er jo viktig for å hjelpe dem som ikke har det så bra. De det gjelder har jo ikke valgt det selv, fremholder hun.

– Å ta del i arbeidet og å se omfanget av det som gjøres, har vært sterkt, veldig sterkt, legger hun til.

Hun sier det har gitt mye tilbake å være med som tidgiver og hun oppfordrer alle til å bli med å gi litt av sin tid for å hjelpe andre.

– Fordi det beriker livet, så oppfordringen min er Just do it – i dag! Ikke i morgen. Blå Kors gjør et fantastisk arbeid, fordi arbeidet favner mennesker i alle aldre, samt at det favner bredt, fra rusbehandling, ettervern, og en hjelp til dem som mobbes, til arbeidstrening, konserter, og mye mer. Jeg håper også at bedriftseiere og andre er seg sitt samfunnsansvar bevisst og kan bidra inn til arbeidet på den måten som passer, rett og slett for å gi noe tilbake til dem som trenger den hjelpen Blå Kors Kristiansand kan gi, sier Anette Espegren.