Tidgiverkalenderen 16. desember

Joachim Nordvik sier han ble med som Tidgiver i Blå Kors Kristiansand fordi han ville ha noe positivt å gjøre.

Joachim Nordvik har vært deltaker i Steg for steg, programmet som tar sikte på å tilrettelegge for at enkeltmennesker kan etablere et ønsket «vanlig» liv, å legge til rette for at den enkelte kan oppleve å få en meningsfull hverdag, og å lose vedkommende inn i skolegang og/eller jobb.

Har fungert bra

– Det har fungert bra å være med i Steg for steg, og jeg ønsket å ta nye steg, sier Joachim, som er blitt med i BlåGlede som ukentlig besøker omsorgssentre i Kristiansand hvor man inviterer beboerne til sosialt samvær, med vafler og kaffe på bordet. Han ble også med som sykkelpilot, prosjektet hvor beboere fra de samme omsorgssentrene blir tatt med ut på sykkeltur.

– Det har vært en veldig OK gjeng å jobbe sammen med. Det er alltid hyggelig å komme, sier Joachim.

– Jeg ønsket å være med også for å kunne glede andre, og å treffe andre som er med i arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand, legger han til.

En fin gjeng

– Vi er en fin gjeng, vi som er med i BlåGlede, og vi er en fem-seks stykker som ukentlig møtes på Stener Heyerdal. De eldre setter pris på at vi kommer, og vi setter pris på å kunne komme, smiler han.

Han sier det også har vært trivelig å være med som sykkelpilot.

– Jeg har syklet en del turer i sommer, og blir gjerne med til neste år også dersom det skulle være behov for det.

Han har en klar oppfordring til andre om det å gi av sin tid.

– Har du tid og anledning, så prøv. Det gir glede for både andre og deg selv. Jeg tenkte i starten at det kanskje ville bli litt stress å skulle være med, men slik er det slettes ikke blitt. Det å jobbe i et team sammen med personer som har tro på en, har vært fint, og har betydd mye.