Tidgiverkalenderen 19. desember

– Man blir rett og slett et bedre menneske av å gi av seg selv til andre som trenger det. Man får bare så mye mer tilbake enn det man gir. Så dersom du ikke er med som Tidgiver, går du glipp av mye fint.

Svaret kommer kjapt når Tor John Rødsås blir spurt om hva det gir og hva det betyr å være med som Tidgiver.

Tor John Rødsås begynte som Tidgiver i 2015. Han hadde en jobb som innebar perioder med en del fri.

– Jeg hadde lyst til å bruke noe av fritiden på å hjelpe til i en organisasjon som hadde behov, forteller han.

Var kjekt

Han så at Posebyen Frivilligsentral søkte etter flere som kunne gi av sin tid, ringte, og fikk avtalt tid med virksomhetsleder Camilla Rasch. Kort tid etter var han i gang som besøksvenn for en mannlig beboer på Stener Heyerdal omsorgssenter.

– Det var veldig kjekt, så kjekt at jeg ønsket å fortsette, sier han.

Parallelt holdt han kontakt med Berit Jensen i frivilligsentralen, og ble også med på Kulturell fritid. Hver mandag så ofte han kunne, var han med i tilbudet for noen av våre nye landsmenn, med leksehjelp og sosial kontakt. Han har også vært med to ganger og servert under Helaften.

Samholdet

– Det er noe helt spesielt å være med i arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand. Samholdet er veldig bra, man merker at alle som er i kontakt med Blå Kors blir møtt med kjærlighet og respekt, i tillegg til at vi Tidgivere utvikler et svært godt kameratskap, sier han.

Han forteller at han har vært med som frivillig i andre organisasjoner.

– Men det er i Blå Kors jeg trives desidert best, slår han fast.

Han ønsker å fortsette som Tidgiver, og sier han vil sertifisere seg som sykkelpilot slik at han kan være med når sykkelpilotene er ute på sykkeltur med beboere fra omsorgssentre i Kristiansand.

Ville gi noe tilbake

Han forteller at han vokste opp i en familie som ikke hadde så mye. Men han fikk en utdannelse, har fått seg en grei jobb, og ønsker å være med som Tidgiver også for å kunne gi noe tilbake til andre som trenger det.

Tor John Rødsås kjører også motorsykkel, og har vært med et par ganger når motorsykkelklubben gjester Folkehøgskolen Sørlandet når Blå Kors ferier arrangerer sommerferie for familier som av ulike årsaker har mulighet til å reise på ferie selv.

– Det har også gitt mye tilbake. Jeg hadde jo ikke vært med om det ikke hadde vært så meningsfylt. Det er jo det det handler om; å kunne gi gode opplevelser til andre, sier Rødsås.