Tidgiverkalenderen 20. desember

– Da familien trengte det, fikk de god hjelp gjennom det tilbudet som Barnas Stasjon kunne gi, og det kjentes veldig riktig å gi noe tilbake. Det forteller Tor Einar Usland.

Han ble med som tidgiver for en tre års tid siden og er i dag med på en rekke aktiviteter. Han er med og går når BlåDilten i Blå Kors Kristiansand er på tur.

Han meldte seg som frivillig da Blå Kors i Kristiansand startet opp tilbudet «God helg hele helga», et tilbud hvor eldre som har behov for sosiale møteplasser, hentes på bopel og fraktes ned til Blå Kors-lokalene i Kvadraturen for noen timers hygge.

– Jeg er også med i BlåGlede og har vært med og rigget i forbindelse med arrangementer og en del andre aktiviteter i regi av Posebyen Frivilligsentral, sier Tor Einar Usland.

Sier ja til det meste

– Jeg svarer stort sett ja til det meste jeg blir spurt om, så svaret gav seg selv da det var behov for flere til å gå natteravn og jeg ble spurt om å være med der, smiler han.

– Det gir en fantastisk glede å være med å gi av sin tid. Det gir langt mer tilbake enn man skulle tro. Det å kjenne at man er til nytte, få god feedback og å bli kjent med andre som har utfordringer i livet, har bare vært noe helt spesielt.

– Det fine er at jo mer jeg er med, jo større blir trivselen.

Han sier at selv om han er med på mye, så er han ikke med på mer enn det han har tid og anledning til.

– Så jeg sliter meg ikke ut, ler han.

«God helg hele helga»

Han legger til at det har vært kjempeinspirerende å være med på «God helg hele helga».

– Et av tilbudene i «God helg hele helga» er at vi annenhver helg er på omsorgssenteret på Valhalla for sosial omgang, og noe godt å bite i. Vi er en 12-14 som er med på dette hver gang. Det er ofte ensomme og isolerte hjemmeboende som er med, og det er fint å se hvor mye det betyr for de eldre som er med.

– Det er en god setting å bli med i Blå Kors Kristiansand. Takhøyden er stor, veldig stor. Her blir mennesker respektert for hva og hvem de er, ikke for hva de ikke er, eller burde være. Her kan man være seg selv med hele seg selv, sier Usland.

Gir livet et fint perspektiv

Han har en klar oppfordring til andre om det å gi av sin tid:

– Det å gjøre noe for andre, tenke på andre enn seg selv, gir livet er fint perspektiv, og vi har alle verdier og egenskaper å bidra med, blott på den måte hver enkelt av oss er. Til dem små tenker at de ikke er gode nok eller ikke passer inn, er oppfordringen min å bli med, å ikke ta seg selv så høytidelig, for å kunne være der for andre mennesker som trenger et tilbud, en hjelp. Det handler rett og slett om å være et medmenneske.