Tidgiverkalenderen 21. desember

– Det er mange fine aktiviteter å være med på som Tidgiver i Blå Kors Kristiansand.

Ronny Bøe er bare en av over 500 personer som har valgt å gi av sin tid slik at andre kan få gode opplevelser. Han ble med som Tidgiver første gang i desember i fjor.

– Jeg ble med i det som heter BlåGlede, hvor vi er en gjeng som flere dager i uken besøker omsorgssentre i Kristiansand hvor vi serverer vafler og kaffe til beboerne, forteller han.

Hver onsdag fra 11-14 og hver torsdag fra 16-18 tropper gjengen i BlåGlede opp gjøre stas på dem som bor ved sentrene. Det er Bøe som er aktivitetsleder for dette.

Bingo og allsang

– På onsdagene er det vaffelstekning og sosial omgang med beboerne. På torsdagene arrangerer vi bingo, og inviterer til allsang. Det har vært fint å være med på, og det er tydelig at det betyr mye beboerne. I en travel hverdag er det kanskje denne typen aktiviteter det ikke alltid er tid til, så da er det fint å kunne bidra, sier Ronny Bøe.

Han er også med som sykkelpilot. Også dette er et tilbud som gis til beboere ved flere av byens omsorgssentre.

– I perioden april/mai og ut september tar vi daglig med beboerne ut på tur, sier Bøe. Sykkelpilotene gjør også det samme før jul, slik at beboerne kan få et inntrykk av hvordan julebyen fremstår.

Flere blir sykkelpiloter

Antall sykkelpiloter har økt en god del det siste halvannet år. Under årets sesong var rundt en 30 sykkelpiloter i gang.

– Det er fint å se at det blir flere sykkelpiloter som er med. Jo flere vi kan stille fra Blå Kors, jo oftere beboere kan vi ta med på tur, sier han.

Blå Kors Kristiansand startet tidligere i år opp et helt nytt tilbud, kalt «God helg hele helga». Målgruppen er eldre som bor hjemme og som ikke får vært like sosiale som de muligens ønsker.

– Vi inviter de med på forskjellige aktiviteter og turer annen hver lørdag (kl. 12-15), samt kulturell kveldsmat hver søndag (kl. 17-19), forteller Bøe.

– Det har gitt meg svært mye tilbake å være med på de ulike aktivitetene. For det første er det spesielt å se hvor mye det betyr for beboerne å bli med på sykkeltur, bingo og sosiale tilstelninger. For det andre har det å være med på en slik måte gitt meg en god mestringsfølelse og økt selvsikkerhet, og sist, men ikke minst, er jeg blitt kjent med mange Tidgivere, og det er jo et pluss i seg selv!