‘- Turene bidrar til godt samhold og fellesskap

Flere hundre personer har i løpet av året vært med på en av de mange turene Blåens Reiser arrangerte i 2019. En rekke nye turer står for døren i 2020.

Av Ivar Eidsaa

– Det er fint å se at turene har appell, også for yngre aldersgrupper, sier Trond Gundersen i Blå Kors Kristiansand, og den som har ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av turene i regi av Blåens Reiser.

Undervisning

I begynnelsen av april 2019 reiste over 40 medarbeidere på en såkalt blåtur til Oslo og deretter med Kielfergen. Om bord ble det brukt mye tid på å bli kjent, og til undervisning.

I begynnelsen av mail ble det gjennomført dagstur til Danmark hvor nærmere 70 turdeltakere var med. Vel i land i Hirtshals gikk turen til Skagen og et godt opphold i byen, videre til Hjørring, før man avsluttet turen med et møte i Centerkirken i Hirtshals hvor Steinar Harila og Blå Kors Musikkor deltok.

På tvers av virksomhetene

Flere av deltakerne i Steg for steg og Tidgivere fra Posebyen Frivilligsentral var med.

– Også denne turen ble en fin mulighet til å bli kjent på tvers av virksomhetene, og det også hyggelig å se at både unge, så vel som de godt voksne var godt representert, sier Gundersen.

I begynnelsen av juni var det klart for enda en tur til Danmark, denne gangen med over 50 deltakere fra Ettervernsgruppa. Skallerup Klit Feriecenter var base for turen hvor det var lagt inn en lang rekke aktiviteter og sosiale samlinger. En dagstur til Fårup sommerland ble det også tid til.

Et stort følge var med da ettervernsgruppa reiste på tur til Danmark i mai.

En kjempetur

– Det ble en kjempetur hvor fellesskap og gode opplevelser stod i fokus. Mange av deltakerne har erfart mye vondt og vanskelig i oppveksten. Det da å se gleden og hvordan de utfolder seg på en slik tur, gjør sterkt inntrykk, sier Gundersen.

I juni ble det også arrangert en tur for pensjonistene i Blå Kors, til Mandal, Kvås og Lyngdal, med besøk til blant annet Barnas Stasjon i Mandal og Kvåsfossen Sørnorsk Laksesenter, innen reisefølget på ettermiddagen deltok på et møte på Å bedehus i Lyngdal hvor Helge Robertsen og Blå Kors Brødrekor også deltok. Rundt en 50 pensjonister var med på denne turen.

Flotte turløyper i fjellet.
Ingen ting å utsette på utsikten.

Cruise til København

I august gikk turen til Hermon Høyfjellssenter av stabelen. Fine samlinger, nydelig mat og god atmosfære, og med utflukter til Hardangervidda og Vøringsfossen. Andakt, sang og middag underveis hører alltid med på denne turen.

Nytt av året var et cruise fra Oslo til København i september. Besøk på Operaen, sightseeing i København med lokal guide og mye sosial omgang, samt besøk til Holmenkollen på hjemturen var noe av det de mange påmeldte ble invitert med på.

I oktober ble det arrangert en to dagers svipptur til Sverige via Strømstad med over 60 deltakere.

– Vi besøkte blant annet Østerbo Evangeliesenter, med mye sang og vitnesbyrd, sier Gundersen.

Det blir alltid mye sang og musikk når Blå Kors er på tur.

Betyr mye

– Turene i regi av Blåens Reiser betyr mye hva fellesskap og medlemspleie angår. At også ansatte og Tidgivere fra både Steg for steg og Posebyen Frivilligsentral er med, i tillegg til dem som alltid er med fra Blåkorsforeningen i Kristiansand, betyr mye, og er med på å bygge et godt fellesskap på tvers av virksomhetene. Det er viktig ettersom Blå Kors-arbeidet i Kristiansand har vokst mye. Da er det fint å få en anledning til å være sammen og pleie det gode fellesskapet. Blå Kors-arbeidet i Kristiansand vokser. Nye medarbeidere kommer til og antallet Tidgivere har økt mye også gjennom 2019. Vi ser derfor hvor viktig det er å gjennomføre turer sammen for å bygge en god lagfølelse og identitet, sier Gundersen.

Han lover et innholdsrikt og variert turprogram også for 2020, med turen til Oberammergau i Tyskland for å overvære det verdenskjente pasjonssspillet, som et av høydepunktene.