Raust samarbeid om musikalsk festaften i Kilden

– Vi er takknemlige for at Kilden er så rause med oss. Det sier Ronnie Jacobsen og Benedikte Sofie Rom i Blå Kors om storkonserten som Blå Kors Kristiansand inviterer til i Kilden 22. februar. De ser frem til en musikalsk festaften hvor flere lokale stjernartister skal opptre.

Av Ivar Eidsaa

– Dette er en konsert med Blå Kors Kristiansand som arrangør, og hvor vi tilrettelegger for en best mulig gjennomføring, sier Marie Teresie Sørensen, prosjektleder i Kilden Dialog.

Det er ikke første gang at Blå Kors Kristiansand og Kilden samarbeider på denne måten. Det samme skjedde for to år siden da Blå Kors arrangerte storkonsert i forbindelse med lanseringen av platen «I sentrum står et menneske», hvor artister som Marius Grønneberg, Kirsten Bråten Berg, Jan Eggum, Øyvind «Elg» Elgenes og The Gospel Group alle takket ja til å bidra. Det ble også samarbeidet nært i forbindelse med forestillingen «Juleevangeliet» som ble arrangert like før jul 2019.

Stjernemusikanter

– 22. februar 2020 inviterer vi til ny musikalsk helaften i Kilden Konserthus. Under ledelse av stjernemusikantene Johnny Sjo, Kim Ofstad, Stein Austrud og Bernt Rune Stray (alle kjent fra D`Sound), skal Thom Hell, Marte Wullf, Erik Faber, Stein Roger Sordal og koret Exodus opptre, sier Ronnie Jacobsen og Benedikte Sofie Rom.

– Takket være samarbeidet, har vi det beste utgangspunktet for en god gjennomføring, hvor overskuddet fra storkonserten i sin helhet blir øremerket hjelpeaktivitet for barn og voksne som befinner seg i sårbare livssituasjoner, sier Jacobsen.

Vil nå flere

– Vi er som regel prinsippfaste på å bruke vår egen konsertsal i Posebyen, men til denne konserten ønsker vi å gjøre noe ekstra for hele vårt store Kristiansands-publikum. Da er det hyggelig at vi får mulighet til å benytte Kilden Konserthus, og kan lage en musikalsk festaften for hele 1.100 mennesker. Derfor betyr samarbeidet med Kilden så mye, fremholder han videre.

– Konsertaktivitet har lenge vært en sentral del av arbeidet til Blå Kors Kristiansand. Vi er opptatt av å skape sosiale møteplasser og meningsfulle opplevelsesarenaer for alle mennesker, uavhengig av bakgrunn, status og livssituasjon. Musikk er universelt språk, som vekker følelser og unike opplevelser. Dette er noe vi alle kan samle oss rundt, sier Jacobsen.

Kreativt spennende

– Med fokus på medmenneskelighet, hjertevarme og omsorg ser vi at den musikalske opplevelsen forsterkes både for publikum og artistene. At arrangementet i tillegg er alkoholfritt, bidrar ytterligere til å forsterke opplevelsesøyeblikket mellom artist og publikum, sier han.

– Rammene rundt denne konserten er helt fantastiske – og vi gleder oss til mange magiske øyeblikk. Å koble nasjonale stjernemusikere kjent fra D`Sound, med Kristiansands egne Thom Hell, Erik Faber, Marte Wullf og Stein Roger Sordal er i seg selv kreativt spennende. Her vil vi få presentert artistenes sterkeste låter i en spennende og ny innpakning. Dette gleder vi oss veldig til, sier Jacobsen.

Musikk som virkemiddel

Statistikken viser at en av ti i Kristiansand sliter med rus, hvor alkohol er den desidert største årsaken. Dette fører til at to-tre barn i hver skoleklasse går hjem til rus hver dag! Forskning viser videre at cirka 50 prosent av rusavhengige pasienter faller tilbake til et liv i aktiv rus etter endt behandling.

– Vi i Blå Kors har en nullvisjon på tilbakefall hos dem som er til behandling – og med hjerte, kunnskap og kraft ønsker vi å skape muligheter for mestring og mening for alle. Å kunne bruke musikk som virkemiddel for å sette fokus på disse samfunnsutfordringene er verdifullt på mange måter, sier de to.

Takknemlige

– Vi er svært takknemlige for at alle artister og musikere har takket ja til å delta. Vi opplever at veldig mange i kulturlandskapet har et stort hjerte for det arbeidet Blå Kors driver i Kristiansand og ønsker å bidra med sin støtte, sier han videre.

– Sist vi arrangerte liknende arrangement klarte vi å samle inn cirka 250.000 kroner som gikk uavkortet til hjelpearbeid for vanskeligstilte barn og voksne i Kristiansand. Vi er veldig ydmyke i forhold til dette, men kan vi nå dette målet også i 2020, hadde det vært helt fantastisk.

– Tusen takk til alle dere som er med oss – og hjertelig velkommen til en ny musikalsk helaften i Kilden Konserthus!, sier Ronnie Jacobsen og Benedikte Sofie Rom.

– 22. februar 2020 inviterer vi til ny musikalsk helaften i Kilden Konserthus. Under ledelse av stjernemusikantene Johnny Sjo, Kim Ofstad, Stein Austrud og Bernt Rune Stray (alle kjent fra D`Sound), skal Thom Hell, Marte Wullf, Erik Faber, Stein Roger Sordal og koret Exodus opptre, sier Ronnie Jacobsen og Benedikte Sofie Rom.