‘- Vi avlyser, men har beredskap

– I tråd med tiltakene som myndighetene nå innfører for å begrense ytterligere korona-smitte, avlyser vi alle arrangementer, samt gruppetilbud for ansatte og brukere inntil videre. Men vi er opptatt av å være til stede for dem som har behov for en samtale i en krevende og utfordrende situasjon for oss alle. Det forteller markedssjef Henning Reme i Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

Torsdag ettermiddag presenterte statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvåg og Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet en rekke nye og svært stenge tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset.

– Kulturskolens aktiviteter legges ned. Blå Torsdag-konserten med Sigvart Dagsland 2. april avlyses. Det samme skjer med alle møter og samlinger, så som lørdagsmøtene, søndagsmøtene, søndagsfrokosten og «God helg hele helgen». Dersom de strenge tiltakene videreføres blir også Blå Marked, som vi skulle arrangere i mai, utsatt, og så får vi se om vi kan gjennomføre det i august, forteller Reme.

Også den populære Møteplassen i Gyldenløvesgate hvor mange daglig er innom for en kopp kaffe, en prat eller lunsj, stenges også.

– Vi stenger også Vision Skatepark og Parkourhallen, legger Reme til.

– Tiltakene vi gjennomfører nå er i tråd med myndighetenes pålegg og anbefalinger og vi må ivareta både våre medarbeidere, våre mange Tidgivere og dem vi er til for i en krevende situasjon. Vi er selvfølgelig med på dugnaden for å begrense spredningen av smitte, sier Reme.

– Mange av våre brukere er i sårbare livssituasjoner og vi ønsker å gjøre det vi kan for å ta vare på disse. Foreløpig vil Barnas Stasjon være betjent mellom 08:00 og 15:30, men det blir gjort vurderinger fra dag til dag i forhold til tiltak som må iverksettes. Vi oppfordrer derfor dem som har behov for en prat eller lurer på noe å kontakte oss på telefon før en besøker oss, sier Henning Reme.