En utrolig giverglede

Da Norge ble stengt ned og mange måtte holde seg hjemme var det mange som ønsket å bidra overfor dem som hadde behov for hjelp og støtte. Trond Furseth i Blå Kors Kristiansand forteller om en enorm givervilje og giverglede.

– Resultatet ble at vi kunne hjelpe mange, sier Trond Furseth.

Av Ivar Eidsaa

Blå Kors Kristiansand har et mangesidig arbeid og når ut til flerfoldige hundre personer hver eneste uke: Barnas Stasjon som gjennom sitt arbeid når et betydelig antall familier, Posebyen Frivilligsentral som ukentlig når flere hundre mennesker, Steg for Steg som hjelper mennesker tilbake til et ønsket liv, er bare noen eksempler.

Mange ønsket å bidra

Men da viruset satt hele samfunnet på vent måtte også deler av arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand utsettes eller gjøres på en annen måte.

– Samtidig visste vi at mange trengte en håndsrekning i en vanskelig og svært utfordrende tid, sier Trond Furseth.

– Det var da svært mange private og bedrifter som ønsket å bidra slik at de som kunne få en oppmuntring og en håndsrekning kunne få det. Jeg har aldri opplevd maken til varme og giverglede, sier Furseth.

Til daglig arbeider har med å følge opp de mange som bidrar med gaver og midler inn mot store arrangementer som for eksempel Helaften og Blåmarked, og erfarer at mange stiller opp og vil bidra med sitt slik at Blå Kors kan skaffe til veie midler for å drive arbeidet videre.

– Jeg har gjennom de årene jeg har holdt på opplevd stor giverglede, men dette topper det aller meste, sier Trond Furseth.

En stor pose med overraskelser

Til påske ønsket Blå Kors å gi en oppmuntring til de mange som på grunn av smittevernreglene satt hjemme. Da Furseth tok kontakt med bedrifter og private var det bare ja fra samtlige på spørsmål om det var mulig for dem å bidra.

En lang rekke matbutikker ville være med, med: Meny Vågsbygd, Coop Mega Dvergsnes, Kiwi Søm, Sørlandschips, OBS Sørlandssenteret, Joker Kronprinsens gate, Kiwi Torvet, Kiwi Hamresanden, Extra Vestheiene, Rema 1000 Vennesla, Rema 1000 Søgne, Rema 1000 Lund, Coop Pris Tveit, Europris Vennesla, Europris Sørlandsparken, Joker Andøya, ARK Sørlandssenteret, Norli Markens, Rema 1000 Tangen, Coop Prix Vennesla, Extra Vardåsen, Kiwi Langenes, Rema 1000 Tordenskjoldsgate, Kiwi Sørlandsparken, Kiwi Vennesla og Coop Extra Vågsbygd.

Bofellesskapene

Da påsken kom fikk all beboerne ved hvert av bofellesskapene som Blå Kors Kristiansand driver, en pose med overraskelser: Tandem i Elvegata, Odderhei, Liane ringvei, Vågsbygdveien, Svartjønn, Bispegra, Kirsten Flagstads vei og Jegersberg gård. I tillegg fikk også brukerne på Barnas Stasjon, de som er med i tilbudet «God helg hele helgen», de som er med i Steg for Steg, en stor pose med overraskelser til påske.

– Det var mange rørende og sterke øyeblikk da vi var rundt og delte ut. Stort sett alle vi besøkte satt jo koronafaste og hadde hatt svært lite sosial kontakt etter at smittevernsreglene ble innført 12. mars. Flere av dem har jo heller ikke all verdens med midler, så det å kunne få en håndsrekning og mulighet for en prat i døråpningen, var noe alle satte stor, stor pris på, sier Trond Furseth.