Bilde av den svenske artisten Tingsek på en av Blå Torsdag konsertene

Utsetter høstens Blå Torsdag konserter

– Coronasituasjonen gjør at vi må utsette høstens Blå Torsdag-konserter. Det forteller Ronnie Jacobsen, som lover tidenes konsertprogram når konsertene kan gjenopptas, forhåpentligvis over nyttår.

Av Ivar Eidsaa

Konserten i mars med Jonas Alaska ble den foreløpig siste konserten som ble arrangert. I begynnelsen av mars stengte regjeringen og smittevernmyndighetene Norge ned. Konserten med Sigvart Dagsland i begynnelsen av april måtte avlyses. Etter hvert som begrensningene ble videreført, ble det også klart at resten av konsertene i våres måtte avlyses. Nå skjer også det samme med høstens program.

Blå Kors Kristiansand ønsker å ta smittevernreglene på alvor. En meters-regelen innebærer at det blir plass til få tilskuere i Storsalen i Gyldenløvesgate hvor Blå Torsdag-konsertene blir gjennomført. Men selv om konsertene i høst blir satt på vent, betyr ikke det at Blå Torsdag-konseptet renner ut i sanden.

– Blå Torsdag-konsertene er en av våre viktigste kulturaktiviteter. Musikk har vært en sentral del av Blå Kors-arbeidet i Kristiansand helt siden Blå Kors ble etablert i byen i 1910, sier Jacobsen.

– I over 110 år har Blå Kors bidradd med gode kulturopplevelser i Kristiansand, opplevelser som er med på å bringe mennesker sammen og skape gode sosiale møteplasser, noe vi stadig jobber for å utvikle videre, sier Ronnie Jacobsen.

Blå Torsdag-konsertene startet opp høsten 2013. Siden den gang er det blitt arrangert 44 konserter, med fire konserter på våren og fire på høsten. Flere våre aller beste og mest folkekjære artister har opptrådd, så som Magnus Grønneberg, Knut Reiersrud, Halvdan Sivertsen, Venke Knutson, Jørn Hoel, Anita Skorgan, Marion Ravn, Annbjørg Lien, Ole Paus, Amund Maarud, Rita Eriksen og Sigvart Dagsland for å nevne noen.

Konsertene er blitt svært populære, og stort sett til hver eneste konsert har det vært fullt hus, det vil si opp mot 200 publikummere i Storsalen, og ved enkelte anledninger også fullt i kjelleren når konserten er blitt vist på storskjerm der i tillegg.

– Det er viktig for oss å tilrettelegge for gode kulturelle møteplasser. Det er ikke alle som har råd til å løse billett til en konsert. Konseptet vårt med å invitere til gratis adgang, har betydd mye for mange. For flere har konsertene vært et månedlig høydepunkt. Dette skal vi fortsette å ivareta og legge til rette for, sier Jacobsen.

– Når vi forhåpentligvis starter opp igjen over nyttår, kan vi love tidenes artistprogram, smiler Ronnie Jacobsen.

Høsten blir likevel ikke uten musikalske innslag. Fra Studio B på Gimlekollen Mediesenter vil Blå Kors Kristiansand invitere til konserter både med og uten publikum i salen. Disse konsertene blir livestreamet.

– Vi jobber med å få på plass et godt konsertprogram utover høsten, sier Jacobsen som anbefaler alle å følge med på Studio B`s Facebook-side, hvor konsertnyhetene blir presentert etter hvert som brikkene faller på plass.