Bilde av Daniel Dahl og Richard Salvesen i Studio B

Nye på Studio B

Daniel Dahl er ansatt som studiomanager ved Studio B som eies og drives av Blå Kors Kristiansand, mens Richard Salvesen er ansatt som bookingsjef.

Av Ivar Eidsaa

– Dette studioet er annerledes enn andre musikkstudioer. Studio B skal stimulere til aktivitet med konserter og oppsettinger, og skal komme hele både musikkbransjen på Sørlandet og alle virksomhetene i Blå Kors Kristiansand til gode, sier Daniel Dahl.

Blå Kors Kristiansand har lenge arbeidet med å få sitt eget audiovisuelle studio. Gjennom en kartleggingsprosess i 2019 fikk en nyss om at Roald Råsberg, som hadde drevet Sanden Studio på Gimlekollen i 30 år, ønsket å gi seg. Forhandlinger med huseier endte opp med at Blå Kors Kristiansand inngikk en treårig leieavtale.

Så fra og med 1. januar ble Blå Kors Kristiansand leietaker av alle studiofasilitetene på Gimlekollen Mediesenter.

Er musikkutdannet

Det er ikke mange musikkstudioer igjen av denne typen. Det fantes en del slike storstudioer i Skandinavia på 80- og 90-tallet, men da musikkbransjen gikk gjennom store endringer på begynnelsen av 2000-tallet, ble mange av musikkstudioene lagt ned. Studioet på Gimlekollen har hatt aktivitet siden etableringen tidlig på 1980-tallet.

Daniel Dahl har musikkutdannelse fra Ansgar Høyskole og har parallelt vært engasjert som konsertarrangør for Blå Kors Kristiansand, blant annet med å booke artister til Blå Fredag-konseptet.

Blå Fredag er et tilbud for ungdom og studenter i aldersgruppen 12-26 år, som kan komme å få et godt måltid, samt høre god musikk, i et godt og inkluderende miljø.

Lagde prosjektskisse

– På grunn av covid-19 ble disse arrangementene satt på vent, og det ble naturlig å finne andre arbeidsoppgaver, sier Daniel Dahl.

Han lagde en prosjektskisse for hvordan Studio B kunne fremstå og denne prosessen har altså nå endt ut med at Daniel Dahl tiltrer som studiomanager ved Studio B i en 50 prosents stilling.

Salvesen startet i 2014 på Universitetet i Agder, hvor han i våres ble ferdig med en Master i Utøvende Rytmisk Musikk med spesialisering i verdensmusikk/world music, et studieprogram som ledes av velkjente Bjørn Ole Rasch.

– Masteroppgavens tema var hvorvidt norsk slåttetromme kan brukes sammen med moderne musikalske uttrykk, og svaret på det er vel tja, smiler Richard Salvesen.

Skal booke artister

Salvesen er oppvokst på Ekeberg Gård utenfor Drøbak i tidligere Akershus fylke, og har bodd i Kristiansand noen år.

– Jeg skal jobbe med å få band, artister og andre inn i studio, og stimulere til aktivitet, og med et fokus på det rytmiske markedet. I praksis betyr det å booke artister og band til å holde konserter i Studio B, streame konserter og å legge til rette for dem som ønsker å gi ut plate.

Salvesen har en engasjementsavtale med Blå Kors Kristiansand, og kjenner Blå Kors-arbeidet i Sørlandets hovedstad godt fra tidligere. I 4 år har han undervist som trommelærer ved Blå Kors Posebyen Kulturskole, i Kristiansand.

– Studio B er et spennende tilskudd til musikklivet for hele regionen, mener Salvesen.

Favner svært bredt

– Studio B favner langt bredere enn et tradisjonelt studio med alt fra artister og band som booker studiotid for å gjøre opptak med tanke på plateutgivelse, til at vi kan gjøre videoproduksjoner både i forbindelse med livestreamkonserter og til opptak som artister og band kan benytte i de sammenhenger hvor de har behov for noe slikt, sier han.

– Linken til Blå Kors gjør jo at det blir enda flere bruksområder i tillegg slik at Studio B kan brukes som en arena for langt flere enn tradisjonelle musikere og band, legger Salvesen til.

– I tillegg til at vi kan invitere band og artister som trenger studiotid, blir det også satset på å få livekonserter i studio. Ettersom Blå Kors også omfatter Blå Kors Ung, BKU, blir det naturlig å stille studiofascilitetene til disposisjon for de mange unge som er med i BKU. Studio B har som mål at dette skal bli den nye kulturscenen i Kristiansand, hvor artister får og mange andre får anledning til å utvikle seg på en rusfri arena tilrettelagt for alle kulturinteresserte, sier Daniel Dahl.

Daniel Dahl er ny studiomanager for Studio B, mens Richard Salvesen skal jobbe med å få band, artister og andre inn i studio, og stimulere til aktivitet.