Vision Aktivitetspark starter opp igjen

Vision Aktivitetspark starter opp igjen

– Jeg er glad for at vi er kommet dithen at vi nå kan åpne opp igjen. Det betyr mye for mange. Det sier Andreas Widerøe, virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark.

Av Ivar Eidsaa

Da covid-19-epidemien gjorde at Norge måtte stenge ned, ble også aktiviteten i Vision Aktivitetspark satt på pause.

– Det er ikke få barn og unge som er aktive i aktivitetsparken og parkourhallen, så det var selvsagt tungt for mange at vi måtte stenge ned. De savnet vennskapet og kameratskapet. Sånn sett oppveide det jo litt at nedstengningen kom på denne tiden av året, det gjorde at noen av brukerne kunne møtes og skate ute, forteller Andreas Widerøe.

To daglige grupper

Etter hvert som pandemien kom under kontroll, kunne deler av samfunnet gjenåpnes. For et par uker siden kunne Andreas Widerøe på nytt ønske velkommen til aktivitet i hallen.

– Vi har strenge smittevernstiltak, og kan ha inne maksimalt 20 brukere av gangen, og man må melde seg på i forkant for å kunne komme. For at så mange som mulig kan få anledning til å bruke hallen, har vi delt åpningstiden i to. Første gruppe kan komme kl. 16.00, og neste gruppe kl. 18.15, sier han.

– Dette gjør at vi kan ha 40 brukere inne hver dag, sier Widerøe.

Vision Aktivitetspark har utviklet seg til å bli et svært populært tilbud, med over 20.000 besøkende totalt siden Blå Kors Kristiansand overtok driften av hallen.

Parkourhallen er åpnet

Vision Aktivitetspark omfatter også en egen parkourhall. Parkour er en urban sport hvor man ved hjelp av forskjellige teknikker bruker kroppen til å komme seg forbi hindre på en rask og effektiv måte.

– Også parkourhallen ble stengt i mars. Fra og med uke 36 er det på nytt mulig å benytte dette anlegget. Også her må de som vil ta turen innom melde seg på en fast treningsgruppe, sier Andreas Widerøe.

Andreas Widerøe
– Jeg er glad for at vi er kommet dithen at vi nå kan åpne opp igjen. Det betyr mye for mange. Det sier Andreas Widerøe, virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark.