Steffen Hodne

Sørlandets første og største gamingsenter

– Vi ønsker tilby gamere i alle aldre et godt spillmiljø i trygge og gode omgivelser, sier Steffen Hodne som er virksomhetsleder ved Blå Kors Vision Aktivitetspark.

Vision Aktivitetspark skal lage Sørlandets første og største gamingsenter. Planen er å åpne så snart pandemisituasjonen og smittevernet tillater det.

Av Ivar Eidsaa

Vi har lokalene som skal til for å kunne starte opp noe nytt og fresht. Gamingmiljøet på Sørlandet og i Kristiansand er stort, og mange av brukerne våre gamer fast. Vi ønsker tilby dem et godt spillmiljø i trygge og gode omgivelser, sier Steffen Hodne, virksomhetsleder for Vision Aktivitetspark, et tilbud drevet av Blå Kors Kristiansand.

En trygg møteplass

Vi mener det er viktig å ha en plass hvor gamerne kan møtes fysisk og være sammen. Samtidig vet vi at det er mange som ønsker å game, men som ikke har råd til utstyret som skal til, eller som har gammelt utstyr, og sier Hodne.

I dag gamer alle, unge som voksne, så en god og trygg møteplass med trygge voksenkontakter, også for disse mener vi har noe for seg, legger han til.

Et gamingsenter vil nå bredt til veldig, veldig mange, og det er et kjempebehov for et slikt senter som både kan gi barn og unge et godt tilbud, og også ivareta behovene til foreldre og foresatte

Samarbeid

Å få opplæring i spilletikk, hva som er bra og mindre bra dersom det bærer galt av sted, en arena hvor foreldre og foresatte kan få informasjon om hva gaming er, med foredrag og andre arrangementer, er noen av de tilbudene Vision Aktivitetspark ønsker å gi gjennom gamingsenteret.

Vision Aktivitetspark er i dialog med Universitetet i Agder som er i oppstart av egen gaming linje. På sikt håper vi på et samarbeid

Har mange gamere allerede

Vision Aktivitetspark støtter og samarbeider med et gaminglag som kaller seg @RocketdeerBKVision som spiller 2 divisjon i Telia ligaen, og biter godt fra seg.

Vi er nå i full gang med å planlegge hva slags utstyr vi skal ha og hvordan gamingsenteret skal innredes. Vi etablerer en gaminglounge og et profesjonelt esportrom i mesaninen vår i 2. etasje, sier Hodne.

Det vi gi oss noen gode arenaer hvor barn og unge kan invitere til bursdagsselskap og sammenkomster i gamingloungen, og hvor vi kan ha spillkvelder og aktiviteter for spillentusiaster i alle aldre. Vi vil også arrangere ungdomskvelder der man kan ta i bruk det utstyret som står til disposisjon, sier Hodne.

Mange brukere

Vision Aktivitetspark har rundt en 50-60 daglige brukere når smittevernreglene tillater at parken kan holde åpen, samt en 210-220 ukentlige brukere i parkourhallen som ligger vegg i vegg med skateparken.