Tormod Urdal

En bauta takker av etter 22 år

Tormod Urdal har fått sin hedersnål fra Blå Kors Kristiansand som et synlig bevis på den solide jobben han har gjort gjennom et langt arbeidsliv

Etter 22 år i bedriften og over 40 i samme bransje, ble Tormod Urdal behørig takket for sin solide innsats og sitt varme hjerte hos Blå Kors Arbeid og Inkludering. – Nå ser jeg frem til å bli pensjonist, sier Tormod Urdal.

Av Ivar Eidsaa

– Det har vært en rik tid, sier Tormod Urdal selv.

Etter mange år i arbeid ser han frem til å bli pensjonist, skjønt late dager blir det få av. Allerede til mandag er han tilbake på sin gamle arbeidsplass, hvor han skal være med på et møte. Han sier han også ser frem til å kunne bruker mer tid på både å tegne og male, samt å få mer tid til familien.

Gavene, blomstene og gode hilsener ble det mange av, og noe av det som også varmet, var da deltakerne for anledningen hadde etablert eget rockeband for å hylle ham.

– Du har vært en bauta

Gavene, blomstene og gode hilsener ble det mange av, og noe av det som også varmet, var da deltakerne for anledningen hadde etablert eget rockeband for å hylle ham.

Virksomhetsleder ved Blå Kors Arbeid og Inkludering, Knut Eirik Myhre, kunne overrekke et bilde malt av Per Ove Sødal, til Tormod Urdal.

– Du har brukt 43 år av ditt arbeidsliv på å hjelpe andre. Jeg vil takke deg for et veldig godt samarbeid. Du har vært en bauta for både brukere og kolleger, fremholdt Knut Eirik Myhre, ny virksomhetsleder for Blå Kors Arbeid og Inkludering, i sin takketale til Tormod Urdal.

Tormod Urdal begynte i 1978 som tilrettelegger innen tiltaket Arbeid Med Bistand, ved det som den gang het Birkelid spesialskole som senere endret navn til Birkelid kompetansesenter, og heter i dag Sørlandets kompetansesenter.

– En usedvanlig god mann

– Du er en person det er lett å like. Du er en trivelig fyr, og du har hatt et så god lag med deltakerne som arbeider hos oss. Du har en fin evne til å vise omsorg, og du har mange gode egenskaper, la Myhre til.

– Med hjerte, kunnskap og kraft har du skapt muligheter for mestring og mening, sa daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim, da han overrakte blomster til Tormod Urdal.

– Du er en usedvanlig god mann, Tormod, sa Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand, under markeringen.

– Du er en hedersmann. Det at du har vært så lenge i Blå Kors, forteller virkelig hvor stor en hederskar du er. Du har viet livet ditt til mennesker som er i en sårbar situasjon, sa Solheim.

I visjonen som ligger til grunn for arbeidet, er «verdighet» en av verdiene som Blå Kors Kristiansand bygger arbeidet på.

Å leve ut visjonen

– Med hjerte, kunnskap og kraft har Tormod skapt muligheter for mestring og mening. Det er jo drømmen for enhver medarbeider i Blå Kors, at vi kan være med å leve ut visjonen. Du har satt dype spor etter deg, både her på Blå Kors Arbeid og Inkludering og hele Blå Kors med, la han til.

– Det er slike gutter vi vil ha, sa Solheim.