Trond Gundersen

For en flott tur dette har vært!

Bare få dager etter at regjeringen lempet på de strenge smittevernreglene, valgte Blå Kors Kristiansand å invitere deltakere fra ettervernsgruppen og medlemmer fra Blå Kors-foreningen til en tur til Göteborg.

Av Ivar Eidsaa

Gjennom Folkehelseinstituttet er det blitt etablert en tilskuddsordning for å motvirke ensomhet og passivitet og å skape aktivitet, deltakelse, sosialt fellesskap og møteplasser. Målgruppen skal være grupper som står i fare for å oppleve ensomhet, passivitet og sosial tilbaketrekning.

Fikk midler

– Blå Kors Norge valgte å søke om midler, noe man faktisk fikk. Vi søkte om midler fra denne potten, noe som gjorde det mulig for oss å kunne invitere deltakere fra etterverngruppen og medlemmer fra Blå Kors-foreningen med på en gratistur for å skape gode sosiale fellesskap, forklarer Trond Gundersen, reiseleder for turen til Göteborg.

– Vi har gjennom pandemien hatt noen få samlinger i etterverngruppen med et sterkt begrenset antall deltakere, og i Blå Kors-foreningen er stort sett all aktivitet blitt satt på pause, sier Gundersen.

Frode Hornnes
– Ullared, here we come, smiler Frode Hornnes

28 forventningsfulle deltakere

Da bussen trillet av gårde, var det med 28 forventningsfulle og reiselystne deltakere om bord i bussen.

Stemningen var god. Praten gikk livlig, og det var tydelig at dette var et tilbud mange satte stor pris på etter halvannet år med få muligheter til å møte andre i Blå Kors-regi som følge av de strenge smittevernreglene.

Turen gikk først til Horten, og etter en fergetur over Oslo-fjorden til Moss, var Nordby-senteret første stoppested, før bussen trillet videre til Göteborg og Quality Hotell som ligger helt i sjøkanten i sentrum av Sveriges nest største by.

Ola-Conny og Morgan

Trond Furseth sammen med Ola-Conny Wahlgren
Trond Furseth sammen med Ola-Conny Wahlgren

Etter en god frokost, var det klart for avreise, nærmere bestemt til Ullared i Gekås. Turen til denne store handelsparken ble unnagjort på små to timer.

Der noen fikk kjøpt julegaver, kom andre ut igjen med både kaffe, godteri, et klesplagg eller to, og andre nødvendigheter i handleposene.

Det har vært godt å treffe igjen de andre, og så fint at vi har kunnet gjøre så mye artig underveis på turen

Turdeltaker

Flere var spente på om vi ville treffe på Ola-Conny Wallgren og Morgan Karlsson som er blitt som storkjendiser å regne etter TV-serien om Ullared og sine egne reiseprogrammer.

Det tok ikke lange tiden før en større gjeng fra reisefølget fant Ola-Conny, ivrig opptatt med å etterfylle varer i hyllene.

Et betydelig antall selfies ble tatt med den trivelige karen som var velvilligheten selv. Et ekstra pluss ble det selvsagt da en god gjeng etterpå traff Morgan Karlsson på utsiden. Nok en gang ble mobiltelefonene tatt frem og det ble behørig knipset bilder av den andre superkjendisen på Ullared.

Stor trivselsfaktor

Tom Jochumsen
– Her var det mye å velge i, hvor skal jeg begynne, smiler Tom Jochumsen
Frode Hornnes og Olaf Theodor Mesel
Frode Hornnes og Olaf Theodor Mesel utenfor Ullared i Gekås.

På kvelden kunne de som ønsket det, bli med på en tur ut i Göteborg. Stort sett alle ønsket å bli med, og det var litt av et skue å se hele flokken samlet, hvor praten gikk, latteren satt løst og trivselsfaktoren virket å være stor.

– For en flott tur dette har vært, utbrøt en av deltakerne på turen hjem.

– Det har vært godt å treffe igjen de andre, og så fint at vi har kunnet gjøre så mye artig underveis på turen, sa en annen.