Klovnene var også på plass.

Den store bursdagsfesten

Det ble arrangert et stort bursdagsparty nå i helgen for å feire at Blå Kors barnas stasjon har holdt på i ti år i Kristiansand, og det ble en helt spesiell bursdagfest, med mange sterke øyeblikk.

Av Ivar Eidsaa

Det var stor stas da snoren ble klippet i 2011 og Blå Kors barnas stasjon i stiftsstaden offisielt ble markert åpnet. Drømmen om å starte opp et tilbud til familier som av ulike årsaker trengte et godt tilbud var blitt konkretisert. Arbeidet kunne begynne.

Stein på stein ble lagt. Flere familier ble omfattet av tilbudet, og nå i jubileumsåret er det 410 brukere, voksne og barn, som omfattes av de tilbudene som Blå Kors barnas stasjon i Kristiansand tilbyr.

Stjernebarna fra menigheten Betania Kristiansand underholdt.
Stjernebarna fra menigheten Betania Kristiansand underholdt.

Stor stemning

Slikt blir det stor bursdagsselskap av, og i helgen ble det gjennomført i god Blå Kors-ånd, med stor stemning, god mat, og mange aktiviteter, ikke minst for barna. Det var lykkehjul, og korsang, en tryllekunstner var på besøk, og i kafeen var det stor pågang, kanskje ikke så rart ettersom duftene av nybakst og kaker gjorde at mange fikk vann i munnen.

Marthe Scheie hadde laget godt med popcorn.
Marthe Scheie hadde laget godt med popcorn.

Mange aktiviteter til tross, dette ble likevel en bursdagsfest ganske så utenom det vanlige.

Det å se hva det betød i form av gledesutbruddene som kom når barna fikk kake, bolle og saft som attpåtil var gratis, er en av årsakene.

Hoppet opp og ned i spenning

En annen var å se de mange barna som stod foran lykkehjulet hvor Knut Are Jølstad snurret og snurret og hvor alle ville få en gevinst uansett hvilket tall lykkehjulet stoppet på.

Knut Are Jølstad hadde ansvaret for lykkehjulet.
Knut Are Jølstad hadde ansvaret for lykkehjulet.

Noen stod der så forsiktig, litt usikre på om de kunne bli med. Når de fikk forsikringer om at «joda, det er bare å komme», da å se tindrende barneøyne, og småttinger som formelig hoppet opp og ned i spenning og forventning, gjorde at dette ble en bursdagsfest med ekstra mye glede og gode øyeblikk for barna.

Det er gøy på bursdagsfest

Det ble også et godt synlig uttrykk for at det tilbudet som Blå Kors barnas stasjon i Kristiansand gir og det gode miljøet som staben har klart å etablere, faktisk er med på å skape drømmer og gode opplevelser.

Som åtte-åringen som fornøyd stod og spiste sjokoladekake og på spørsmål om hvordan det var å være med på bursdagsfest, stolt og glad kunne fortelle «at jeg har snurret på lykkehjulet, og så vant jeg to ganger, og nå har jeg fått kake, og så har vi fått lodd som gjør at det skal trekkes premier senere, det er gøy på bursdagsfest», sa åtte-åringen med verdens største smil rundt munnen.

Hyggelige barnehilsener i anledning bursdagen.
Hyggelige barnehilsener i anledning bursdagen.

Fest med fokus på barna

Også Anne-Randi Hanssen, virksomhetsleder for arbeidet, smilte fornøyd.

Anne-Randi Hanssen deler ut lodd til alle som kom.
Anne-Randi Hanssen deler ut lodd til alle som kom.

– Vi ønsket å lage en bursdagsfest med fokus på barna. Derfor er det så fint at så mange av brukerfamiliene kom. Vi har også invitert naboene til å bli med, sier Hanssen.

Et tiårsjubileum må jo feires på beste vis. Feiringen fortsetter fredag, når samarbeidspartnere og andre støttespillere blir invitert til en samling i lokalene.

Alltid moro med trylleshow.
Alltid moro med trylleshow.