Sissel Svanøe fra Clas Ohlson og Julie Thorstensen Mosby.

En lysfest for hele byen

Det glitret i forventningsfulle barneøyne under nedtellingen før julelysene skulle tennes, da Blå Kors barnas stasjon Lindesnes hadde invitert Mandal by til å bli med på en lysfest i høstmørket.

Av Ivar Eidsaa

– Vi har fått en gave av Clas Ohlson i Mandal som gjorde at vi kunne ha full utebelysning i bakgården hvor vi ofte samles, og inviterte derfor brukere og venner av Blå Kors barnas stasjon og Mandals befolkning til å bli med på en lysfest da lysene skulle tennes, sier Julie Thorstensen Mosby, som er avdelingsleder for Barnas Stasjon Lindesnes.

Lars Johannessen
Lars Johannessen lagde popcorn og popcornbegerne fikk bein å gå på.

Et flott syn

Mange hadde kommet, og det gikk et forventningsfullt sus over forsamlingen da nedtellingen startet. Og da lysene kom på, ble det rett og slett et flott syn, og julestemningen kom sigende.

Det kom en jevn strøm av besøkende som fikk servert gløgg, pepperkake, kakemann, sukkerspinn, pølser og popcorn, og de som ønsket det kunne få ansiktsmaling. Inne på kjøkkenet putret kaffetrakteren jevnt og trutt. Bordene var julepyntet, og i vinduene hang julestjernene, og over plassen strømmet juletonene.

Ville gi en gave

– Vi skulle gi en gave til et veldedig og ideelt formål, og jeg hadde hørt om arbeidet som Blå Kors barnas stasjon gjør i Mandal. Vi har vært gjennom en krevende coronaperiode og står delvis i det enda, og hva kunne da passe bedre enn å lyse opp hverdagen litt, sier Sissel Svanøe, daglig leder for Clas Ohlson i Mandal.

Hun sier videre det er naturlig å videreføre det samarbeidet som nå er innledet.

– I Clas Ohlson setter vi enkeltmennesket høyest, og det gjør jo virkelig Barnas Stasjon også, så verdiene er de samme. Vi håper det vi gjør sammen kan varme noen hjertet inn mot julen, sier Svanøe.

Lokalene var julepyntet.
Lokalene var julepyntet.

Cirka 100 brukere

Blå Kors barnas stasjon Lindesnes åpnet i august 2019 i de gamle Blå Kors-lokalene i Store Elvegate 94 B, og retter seg mot familier i sårbare livssituasjoner og som erfarer utenforskap med barn i aldersgruppen 0-12 år, samt gravid, og tilbyr følgelig et trygt møtested for barnefamiliene hvor barnets fysiske og psykiske helse, utvikling og velferd står i fokus.

Utviklingen har vært god, og det er i dag rundt hundre brukere på de tilbudene som Blå Kors barnas stasjon tilbyr i Lindesnes, være seg samtalegrupper, middagssamlinger, barselgruppe, foreldreveiledning og aktiviteter.

– Antallet har vært jevnt økende over tid, en utvikling som ser ut til å fortsette. Bare den siste uken kom fire nye familier med, sier Julie Thorstensen Mosby, som har med seg to faste medarbeidere og en fin gjeng med Tidgivere (frivillige).

Mange ivrige barn snurret lykkehjulet hos Nina Nepstad.
Mange ivrige barn snurret lykkehjulet hos Nina Nepstad.