Fotoutstilling med Blå Kors gatenært

Fotoutstillingen som satte spor hos mange

Det var mange brede smil og stolte blikk å se da deltakerne i Blå Kors gatenært lørdag hadde invitert til en følelsesladet fotoutstilling i Domkirken.

Av Ivar Eidsaa

I snart ett år har deltakerne i fotogruppen, en av aktivitetene i Blå Kors gatenært, inspirert hverandre. De har fotografert hverandre, gått på spennende fototurer i Kristiansand og funnet andre spennende motiv som kunne festes til minnekortet.

Resultatet er blitt en betydelig mengde bilder, hvor et utvalg av disse ble plukket ut til utstilling i Kristiansand Domkirke.

– Det har vært helt topp å være med, sier Ole Gunnar Skare, en av deltakerne som ivrig har vært med.

Et av fotografiene til Ole Gunnar Skare
Et av fotografiene til Ole Gunnar Skare

Interessen for fotografering har han tatt lenge. Blant annet har han tatt flere hundre bilder i Kristiansand, og da Google maps takket ja til å bruke bildene han har tatt til sine kart- og navigasjonstjenester, kunne Ole Gunnar overføre bilder i fleng. I dag har bildene han har tatt fått mer enn 17 millioner treff!

Så fotofaget er ikke noe nytt for den ivrige fotografen som trådde sine barnesko på Lund. Men han forteller at deltakelsen i fotogruppen har vært noe helt spesielt å være med på.

Et godt fellesskap, og mange gode tips og råd av den anerkjente Kristiansand-fotografen Yaman Konuralp som har vært veileder i arbeidet i fotogruppen, til både å tenke motiv og redigeringen etterpå, har Ole Gunnar satt pris på.

Glade fotografer under åpningen.
Glade fotografer under åpningen.

Og resultatet? Flotte bilder, spennende motiver med høy faglig kvalitet, og et ypperlig bevis på hva mennesker kan få til når de blir sett, fulgt opp og får muligheten til å prøve ut sine evner og anlegg.

– Deltakelsen i fotogruppen har gjort noe med både selvfølelsen og identiteten, fremholdt Camilla Rasch, virksomhetsleder for Blå Kors gatenært, da hun åpnet utstillingen.